Loading Likes...

Så har det varit båtmässa igen. Vi brukar ofta komma till mässan med höga ambitioner om att shoppa loss, men oftast slutar det med någon enstaka liten mer eller mindre onödvändig pryl. I år lyckades vi dock lite bättre.

Vi fick köpt en ny kolgrill från Lotus. Har sett dessa på mässan tidigare och efter att våra vänner Per och Cecilia köpte en för två år sedan vågade vi också ta steget. Denna grill väger väldigt lite och kan utan problem användas i sittbrunnen då skalet inte blir varmt. Kolet placeras i en liten behållare och hettas upp med en liten batteridriven fläkt, riktigt smart.

Vi har också beställt en Epirb, så att vi kan få hjälp om det värsta skulle inträffa långt ute till havs.

Det blev också en ny RIB, en Highfield UL 290 med fast botten i aluminium. Vi har visserligen varit väldigt nöjda med vår nuvarande Suzumar 310 med sin plana durk och inbyggda stuvfack i fören, men med sina 58 kg har den varit lite tung att hantera trots våra dävertar. Vi har tittat på Highfield även tidigare år och de byggs med höga kvalitetskrav med de bästa vävarna, svetsade sömmar och många genomtänkta små finesser. Vikten är endast 36 kg, så nu bör vi klara att lyfta den över mantåget för stuvning på fördäck inför längre överfarter. Återstår att se om vi även skall byta ut vår  42 kg tunga 9,8 hk Tohatsu mot en 6 hk som endast väger 25 kg. Wahlborgs marina har lovat att jag skall få provköra med en sådan innan vi bestämmer oss. Kravet är att den måste plan med 2 pers och någon extra matkasse – kan vara gränsfall med 6 hk.

Därmed har vi nu en mycket välvårdad Suzumar 310 RIB till salu om någon är intresserad.

Utöver dessa investeringar blev det också nya vinglas från Strahl, ny pressobryggare med inbyggd termos, en större bojkrok som funkar även till lite grövre dimensioner på bojögla, myggnät till taklucka och pentryfönster, smarta klädnypor och nya tunna linnebadlakan som skall vara snabbtorkande.

Nu återstår att köpa sjökort och Reeds almanac för 2017, så är vi redo för en tur till Skottland och Yttre Hebriderna i sommar. 🙂

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar