Loading Likes...

Efter höstens polering har det nu blivit dags att förtöja Sofia för vintern. Efter ett par blåsiga vintrar börjar vi lära oss hur alla tampar skall dras för att hon skall ligga säkert och gnisselfritt, men lik förbaskat krävs det några veckors finlir innan Magnus som notorisk ljudallergiker blir helt nöjd. 🙂

Utöver vinden har vi också kylan att ta hänsyn till. Vi har tillverkat huvar av plexiglas till alla däcksluckor samt extra glas till fönstren, vilket gör att vi slipper kondens på insidan. Jag tycker också att jag märker en skillnad på temperaturen i båten när allt är på plats.

För att försörja våra två 2kw elpatroner i det vattenburna värmesystemet har vi monterat två extra elintag utöver båtens ordinarie intag, som för övrigt är flyttat i skydd av kapellet och utbytt till ett massivt intag från Marinco i rostfritt stål. Många kablar blir det….. Blir det sedan under 15 minusgrader kan vi alltid stötta med vår luftburna Eberspächer på 5Kw.

Lite extra utebelysning är såklart också trevligt, och snart är det dags att sätta upp julbelysning i mantågen samt resa vår sittbrunnsgran. (Nåja, resa och resa, lyfta upp ur påsen och ställa på bordet är kanske en bättre beskrivning).

Just nu känns våren avlägsen, men snart är det mars och vi kan befria Sofia från sina vinterbojor igen.