Loading Likes...

Vintern bjuder på snö

Nu är det vinter – på riktigt. Nu kom snön, vilket inte är alldeles självklart när man bor som vi – i Göteborg. Det är vackert – och det blir liksom lugn och ro på något sätt. Det blir lite tystare, nästan som bomull överallt. Och har man turen att också solen tittar fram – så glittrar det fint.

Såklart att det innebär en del extra pyssel för oss. Vi måste givetvis skotta och sopa av hela båten och framförallt kapellet från snö. Vi behöver också ta det extra jätteförsiktigt på bryggan eftersom det är halt.

Sedan är det ju det här med att fylla på vatten –  vilket vi behöver göra minst 1 gång per vecka. Eftersom de stängt av vattnet på bryggan behöver vi fylla från sjöboden – och då blir det mycket slang som ska rullas ut. Bäst att ta på sig mössa och vantar och när det blir minus 16 grader – så är det bäst att dra på sig hela skidstassen.

Köldrekord och luftfuktighet

Många tror att vi fryser ombord – men nej, jag är ledsen om jag gör någon besviken nu. När vi hade minus 16 grader ute hade vi 21 grader ombord – så nej – vi fryser inte det.

En fördel är att det blir torrare ombord. Fast enligt mig så finns det gränser för hur torrt man vill ha det. Häromdagen hade vi en luftfuktighet på 2% och då gäller det att blinka ofta så att inte ögonlocken fastnar i öppet läge… huh! Sedan har vi det där med statisk elektricitet – vilket leder till skojiga frisyrer (ha ha). Det går också åt mycket lypsyl mot nare och fotsalva mot hälsprickor, men annars mår vi väldigt bra.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar