Loading Likes...

St Peters Port inloppet

Tröskel i St Peters Port

Jag kände redan i hamnen att jag gillar Guernsey, vilket också blev också vår första tröskelhamn. Är osäker på om det heter just så på svenska, men det är alltså en tröskel som reglerar vattennivån inne i hamnen. Här gäller det att hålla koll på vilken tid man kan passera. Men en go’ Harbourmaster hjälpte oss till rätta.

Slott? – nej – en skola

Michael var där med sin Fanta Four – och solen sken. Här bestämde vi direkt att vi stannar i några dagar. Jag passade på att jobba lite –  och tog en fotopromenad by myself i den mysiga staden St Peters Port. Magnus och Michael gjorde annat. Hittade ett slott – trodde jag – men det visade sig vara en skola. Kände mig lite dum när jag ägnat en lång stund till att fotografera denna byggnad och sedan såg skylten om dygnet runt kameraövervakning.

En kväll var vi på en italiensk restaurang där vi blev väl omhändertagna i gammaldags och förstklassig stil. Här fick man inte ens hälla upp mer vatten i sitt glas. Och som vanligt kan man se att en restaurang är bra på att det är många från orten som är där. Riktigt gott – och ändå prisvärt!

Vi hyrde en scooter – och är det något vi är bra på så är det selfies – eller?

Michael lämnade hamnen före oss för att ta sig till Jernsey och hämta upp sin fru Claudia. Vi tyckte inte att vi var riktigt klara med Guernsey så vi hyrde en scooter för att upptäcka mer av ön. Och det är så vackert, med alla blommor – alla fina hus – grönskan och fina stränder… En perfekt mix av Frankrike och England – typ! Man blir glad helt enkelt.

Fantastiska vyer och underbara människor…

Vi åt en väldigt avslappnad och jättegod lunch mitt på ön och överallt möter vi så goa människor. Inte bara vanligt serviceinriktade och snälla – utan goa. Som bonden som skrattade gott när han tipsade oss om restaurangen. Eller mannen i hatt som inte bara visade vägen för oss utan också berättade mer om ön och om var man kunde ankra.

Vi längtar efter att ankra i en vik – så efter den här promenaden gick vi med glada hoppsasteg…

Naturupplevelsen var fantastisk – och vilka fina ankarplatser det finns runt ön. Det gäller dock att ha lite koll på var det finns starka strömmar och swell.

En mycket glad (fast lite frusen) Tiina

Vi besökte också världens minsta kyrka. Så gullig att jag helt saknar ord. Det enda jag kan göra är att le med hela ansiktet – hela tiden – ni vet så där så att jag blir helt skrynklig. ; -)

Så liten – och så stor…

The little Chapel byggdes av en munk vid namn Déodat, 1914. Väl värd ett besök. Hela kyrkan är helt dekorerad av små porslinsbitar. Ett konstverk. Vilket jobb! Detta är dessutom hans tredje version. Den första blev kritiserad av de andra munkarna så den rev han ner. Den andra revs för att biskopen av Porthmouth inte kunde komma in.

1000-tals bitar av porslin

Bara att samla in allt porslin – sortera i färger och få ihop pusslet.

En annan ”fantastisk” sak med Guernsey är att de har Dr Beijing. Han kan verkligen bota allt – höfeber – tennisarm – Acne – frusna axlar – Allt!

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar