Loading Likes...

Vi flyttade ombord 2013 – det gör att vi nu har bott ombord i 4 vintrar. Det går inte att förstå att vi har bott ombord så länge. Tiden går fort när man har roligt. Vår sjöbodsgranne sa “ni har ju redan börjat ert äventyr (långsegling) – ni har bara inte kommit så långt!”. Det ligger något i det. För visst är det lite ett äventyr att bo ombord – även om vi inte lämnat vår hemmahamn.

Men hur är det då att bo ombord på vintern?

Är det inte kallt? Fuktigt? Det är det första frågorna vi brukar få. Nej – vi fryser inte och eftersom vi kör vår luftfuktare varje dag (medan vi är på jobbet) är inte heller fukten något problem.

Vi fyller vatten en gång i veckan – det kan såklart bli lite halkigt på bryggan – och när det regnar sådär jättemycket – så får vi stänga av TV och radio för det går inte att höra någonting alls. Men å andra sidan är det ganska mysigt med regnet – och då passar vi på att krypa ihop i varsitt soffhörn med en bok.

Jag tror att Magnus redan har gjort ett inlägg om vårt värmesystem – och det jag kan lägga till är att om det lägger av så blir det väldigt snabbt kallt. Dessutom finns det hos Magnus varje dag att kontrollera värmesystemet – och det kan jag tänka mig är lite jobbigt.

Det som är jobbigt med att bo ombord är stormarna….

Jag tror att vi har haft 9 stormar – sedan vi flyttade ombord. Magnus och jag har för vana att spänna ut ett spindelnät av linor i olika riktningar och med olika längd. Men även om vi sällan är oroliga för båten har det ibland varit nödvändigt att evakuera. Men då tar vi in på hotell – och det är också mysigt!

Ett problem med stormarna är ju att vattennivån höjs – och då kan man inte längre gå torrskodd ombord.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar