Loading Likes...

8 juli 2019 – från Taormina till Kefalonia

42 timmar till Havs

Redan dagen efter pojkarna anlänt kastade vi loss för att göra överfarten från Italien till Grekland. Vi steg upp illtidigt och lät kidsen sova vidare. det var lite stökigt med både vågor – strömmar och vindar. Messina sundet liksom ”trattar ut vinden” precis utanför Taormina. Senare kom vi i skydd av ”stöveln” och då blev det behagligare ombord.

Magnus snabbutbildade ungdomarna så att de skulle kunna köra egna nattvakter och jag klurade ihop ett vaktschema. Det är alltid spännande att göra en längre överfart. Just denna överfart blev också Längeresans längsta. 42 timmar. Och allt fungerade perfekt. VI hade verkligen jättemysigt ombord.

Inga delfiner dock – men vi kunde lyssna på en spännande räddningsexpediton över radion. Vi spelade spel – lyssnade på sommarprat och ljudböcker och eftersom det ju var ett tag sedan vi sågs fanns det nu mycket tid för catch-up-pratet. Underbart. Och som alltid ombord – god mat – i massor.

Dessutom roade vi oss med att bada – på 3400 meters djupt. Det är verkligen skräckblandad förtjusning som sagt. När man kikar med cyklop så är det så blått som någonting kan bli. Och man vill verkligen inte se någonting annat än just blått : -)

Vi kom fram till Argostolion Kefalonia efter att det blivit mörkt. Vi ankrade utanför stadskajen. Vi fick göra två försök – eftersom det var mycket sjögräs. På morgonen möttes vi sedan av en stoooor sköldpadda. De är så coola!

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar