Loading Likes...

La Alhambra & SNÖÖÖÖ!!!

Granada och Alhambra gör ingen besviken. Ens när det regnar. Vi hade såklart kikat i guideböcker innan och förstod att det som väntade oss skulle vara maffigt. Och det var det! Verkligen!

Den Nasridiska ättens kungliga palats med sina vackra trädgårdar och detaljrika utsmyckningar byggdes på 1200-talet. Ett mästerverk av islamisk arkitektur. Men det fanns byggnader på platsen även före det. Borgen Alcazaba lär vara den äldsta – och nu pratar vi år 899.

Vi valde bort möjligheten att gå en guidad tur, vilket egentligen är lite synd. Det fanns både riktiga guider och audioguider. Det som var fint med anläggningen är att de bara släpper in ett visst antal besökare – och det är därför klokt att boka biljetter i förväg.

Så glad att vi kunde besöka denna vackra plats tillsammans med Sharon & Martin. Vi tog en lunch inne på området – där det fanns ett litet urgulligt hotell (hotel America). Det var en skojig servitör som arbetade i den pyttelilla matsalen. Han var också liten och vi tänkte att det kanske var ett krav för att ens kunna röra sig mellan borden.

Vi bodde också på ett väldigt bra hotell mitt i restaurangdistriktet (Hotel Comfort Dauro 2). Det kändes väldigt lyxigt att kunna duscha varmt hur länge som helst – bara en sån sak. Särskilt välkommet efter en regnig dag.

På kvällen bjöd Sharon & Martin på en fantastisk middag med extra allt! Vi var så glada – så mätta och så nöjda – men tänkte ändå att det kunde vara gott att bara ta en sista öl… Det var ju ändå sista kvällen med gänget. Men nu är det ju så här – att i den här delen av världen får man minst en tapas till varje dryck! Vi fick varsin stooor och säkert jättegod macka… Så ja – ibland är det o-bra med dessa tapas!

Efter en god natts sömn och en god frukost skildes våra vägar åt. Sharon & Martin skulle till Malaga och vi var nyfikna på hur det ser ut på Sierra Nevadas Ski Center. Granada ligger på ca 800 m höjd och Ski Center ligger på ca 2100 m. Sträckan är ca 34 km och tar ca 45 minuter att köra.

Och det var en överraskning för mig – att jag kunde bli sååå himla glad och sprallig när jag fick se snön! Ja – det gäller Magnus också.

Vi tog en kaffe på ett After Ski ställe! Gick sedan omkring i byn, med breda leenden. 20 cm snö i joggingskor! Det här verkar lovande, vi kan knappt vänta till liftarna öppnar.

Efter ett kort stopp körde vi den vackra vägen ner till vår hemmahamn – Almerimar. Den kontrasten – I Almerimar hade vi över 20 grader. På med shortsen alltså!

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar