Loading Likes...

Per var här… Och Peter var här (fast inte samtidigt) – och Milko kom också en kort stund.

Så himla jätteskoj att ses. Förutom god mat och massor av kul att prata om – så fick Magnus en stund på Golfbanan.

Tack vare Per fick vi (igen) några dagars semester – med Sol & Bad! Vi hade faktiskt packat undan badkläderna, men nu tog vi fram dem igen. Det ångrar vi inte! Det var 18 grader i vattnet, minst. Så skönt!


Ombord på Sofia var det lite mix av semester och jobb. Per tog en tur med cykeln för att kolla in Flamingosarna. Idespiran hade fått ett skojigt uppdrag – så jag passade på att jobba lite – medan Magnus lagar den goda maten. Så – nej vi klagar inte.

Vi tog en tur upp till vingården Cepa Bosquet som ligger intill Laujar Andarax. Nu kan ju inte vi spanska och de kunde inte engelska – men det var skoj ändå. Vi förstod lite grann – att det var en familjegård – att det var 4 personer som arbetade där och att de sålde 300 000 flaskor om året. Inte illa! Och! – de hade fått medaljer flera gånger för fint vin.

Det blev en tur i det fina naturreservatet Sierra Nevada – med vandring i de vackra bergen – och därefter lunch med tapas. Här delade vi på oss eftersom jag ville öva mig lite på att fotografera. Det är så vackert med höstfärgerna, men verkligen svårt att fånga på bild. Utsikten – dofterna och känslan att bara vara där är helt fantastisk.

Men prova aldrig att gå nerför en brant backe samtidigt som du fotograferar uppåt och bakåt. Då kan det hända att man ramlar och slår sig lite dumt på knäet. Det såg värre ut än det var – men för säkerhet skull stannade vi till vid Hospital Poniente för att bara se att det inte behövde sys.

Blev väldigt imponerad över deras effektivitet. Först blev jag försedd med ett “åkband” och placerad i väntrummet. Eftersom det var många i väntrummet tänkte jag att det kommer nog att ta lång tid. Men det gick supersnabbt! Och inga stygn, jag blev så glad att jag glömde “skriva ut mig”.

Efter några goa dagar i Almerimar kändes det helt rätt att åka till Granada. Andra besöket för mig och Magnus och premiär för Per. Han fick verkligen inte missa Alhambra, men vi tyckte att vi redan sett det så vi valde att skiljas åt över dagen och återförenas till eftermiddag/kväll.

Vi satsade på Mirador St Nicholais istället. En utsiktspunkt (en av flera) på motsatt sida och därmed bra utsikt över Alhambra. Precis nedanför denna utsiktspunkt fanns ett bed & breakfast som var till salu. Det var nästan så jag hade lust att slå till : -)

Nej – men jag tror att jag talar för både mig och Magnus när jag säger att det är lätt att bli förälskad i denna stad. Den ligger på 800 m höjd – har sitt fantastiska Alhambra – fina parker – Sierra Nevada skidresort alldeles intill – det moriska – det spanska – alla studenter – bra klimat – skön vibe…

Sista kvällen med gänget blev BARHOPPA! – dvs beställ en dryck – få en Tapas! – nästa ställe. Vi menar att det finns ju så många… Kul idé! – men vi var kanske lite trötta efter 20 000 steg på stegräknaren och alla intryck från dagens sightseeing, så för oss blev det kanske tre barer. Tog sedan en efterrätt på Carmen (samma ställe som när vi var här med Sharon & Martin).


Njöt av denna stadens sköna vibe – och deras fantastiska julbelysning. Och – ja sedan är det ju gott att bo på hotell ibland. Särskilt om det finns badkar.

Även om det är roligare att bada i havet 🙂

Tiina vid tangenterna

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar