Loading Likes...

Tabernas öknen 2018-12-12

Texas Bravo

Vi tog bilen och körde till Tabernas öken. Detta gråbruna bergslandskap har lockat filmskapare sedan 50-talet. Vi hade hört att det skulle finnas filmkulisser där som använts i hundratals Westernfilmer och dessa ville jag gärna fotografera.

Vi förstod att det skulle vara uppbyggt för turister och då kanske främst för barnfamiljerna. Men ändå. Kanske att det går att se (och fotografera) lite ändå – utan att ens gå in…

Man kan förstå att detta märkliga landskap gärna används när man spelar in film. Inte bara Westernfilmer. Här har man spelat in bland annat – Indiana Jones – Tillbaka till framtiden – Asterix och Game of Thrones – för att bara nämna några.

Nå – vi gick in i alla fall, även om vi faktiskt tyckte det var dyrt (för lågsäsong). Förutom den dammiga kulissuppbyggda staden kunde vi besöka en utställning som var jättekul att se. Ja – och så bjöds det på en Vilda Western Show.

Det var en klassisk story med både skurkar och hjältar – och barslagsmål och många skott med pickadollerna. Det var också Can Can dans på scenen i den julpyntade saloonen. Flera av skurkarna dog så där filmiskt dramatiskt – och länge. Allt på spanska – och det var tydligen roligt. För den som förstår språket. Hade vi blivit kvar hade vi även fått uppleva en Stuntman Horse Ride Show utanför. Men nu var vi nöjda – och hungriga.

Vi körde till staden Taberna och även här finns tydliga spår efter kända filmmakare. Man är särskilt nöjd med att Clint Eastwood varit i staden. Vi tog en lunch vid det lilla torget och vid bordet intill satt ett gäng glada Spanjorer i solen. Varmt och skönt i december. Och jag är glad att jag fick fotografera 🙂

Som sagt – detta är säkert skojigare att göra tillsammans med barnen – och faktiskt – säkert bättre när det är lite mer högsäsong. Tror att showerna blir bättre med fler i publiken.

Ps – satte ihop en kort film – så ni får en uppfattning om hur det lät… Och då har jag ändå sänkt volymen… Tips! Tag med öronproppar till barnen… Vill också passa på att tipsa om denna hemsida och bok – https://karavanreseguider.se/desierto-de-tabernas/

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar