Loading Likes...

2 maj 2018 – Vrångö

Ändrade planer igen

Igår trodde vi att vi måste ta oss söderut – längs svenska kusten – hyra en bil och köra till Kalmar med vår trasiga eFoy. Men efter att ha talat med Thermoprodukter i Kalmar – kom vi fram till att vi kan skicka den istället. Vi har ju haft lite dåliga erfarenheter med Postnord – så nu var vi nogranna både med inslagning och adressering. Kändes väldigt skönt att slippa köra till Kalmar.

Då var det bara det där med motorn – eller om det nu hade fastnat något i propellern. Vi använde vår GoPro för att filma under båten för att se om något satt fast i propellern. Men det såg fint ut. Det var först när vi jämförde hastigheten med navigeringsprogrammet på plattan som vi insåg att båten gjorde som den skulle – det var bara någon inställning på plottern som var fel på något sätt.

Så då så – då är det bara att sikta mot Läsö. Vi fick en tuff bidevind och seglade i vindar om ca 8-14 m/s. Lite stampigt (och kallt) men Sofia ligger gott i sjön. Kul också att testa nya seglet från Boding. Vi är mycket nöjda med det. Jag är särskilt nöjd med “berättar-svansarna” – och det faktum att seglet verkligen är vitt.

Resan tog ca 7 timmar – och när vi kom fram till Västerö hamn kändes det helt rätt att beställa in en Stierneskud och en Royal Classic på Hotel Carlsen.

Tiina vid tangenterna

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar