Loading Likes...

4 maj 2018 – Ballen Samsö

Sommar, väder och reservdelar

Alltid är det något – och just idag är det värmaren som bråkar. Magnus skulle kunna laga den – meeen… Även fast vi faktiskt har hela båten fullpackad med reservdelar, saknades just denna lilla del till Ebersprächern.

Som nybliven längeseglare kan jag nu konstatera att det inte bara är väder som bestämmer var vi ska – nu kan jag förstå att även reservdelar har stor bestämmanderätt. Just denna lilla reservdel tar oss till Nyborg. Så är det – och allting löser sig – Alltid!

Vi startade sent på eftermiddagen. När vi skulle ut från Läsö hamn gick vi först västerut mot både hård vind och hög sjö. Det gick inte fort – om man säger så… Ibland kändes det som att vi stannade helt! 12 m/s och 15 i byarna.

Efter ca 2 timmar för motor i ca 3 knop kunde vi äntligen gira söderut och nu gick det bättre. Först en bidevind och efterhand en halvvind i hög fart. Vi fick både solnedgång – månuppgång och soluppgång till havs. Magiskt!

Det var på Samsö som vi mötte sommaren

Vi älskar att ankra upp i en vik – och viken vid Stavns Fjord – Langör gjorde oss inte besvikna. Här blev det en tur med gummibåten in till den lilla byn och här fick vi både en härlig sommarkänsla. Doften av nyslaget gräs – massor av blommor och humlor och alla fina husen.

Här hade vi dessutom riktigt bra förutsättningar att skicka upp Magnus i masttoppen och ordna till det där med reflextejpen. Se mer om det i ett annat inlägg.

Tiina vid tangenterna

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar