Loading Likes...

Denia – 4-7 maj 2017

Denia visade sig vara en liten pärla. Kanske att detta är den finaste marinan hittills. Men ändå inte dyrast. Kul att det var en flytande båtmässa när vi var där. Då var det liksom extra festligt. Särskilt när de kom med trummorna – älskar trummor!

Samtidigt var det en nackdel att det var båtmässa. Det gjorde att de knõdde in hyrbåtarna på en brygga – och där låg vi… Det var ganska kraftig sidvind. Åtminstone två gånger drabbades vi av rejäl pulshöjning när båtar var nära att driva rakt in i oss. Ja – den ena av dem körde faktiskt på oss – men ingen skada skedd. Katamaranen som ni ser på bilden däremot – huh! Där var det panik!

Vi monterade ihop cyklarna och cyklade in till staden som givetvis har sin alldeles egna lilla borg uppe på en kulle. Det verkar alla spanska städer ha. I den gamla delen fanns det massor av roliga restauranger och caféer. Fint också att husen hade så roliga färger.

Åt en god lunch på ett charmigt ställe som låg på ett litet torg. Gemensamt för både hamnen och detta lunchställe var att de båda hade fått låga betyg. Betyg tre för hamnen (på Navily) och två för restaurangen (på Tripadvisor). Där håller vi inte alls med. Vi ger hamnen en femma och lunchstället får en fyra.

Hamnen hade några Ibiza style butiker med svindyra och jättefina kläder. Inne i staden fanns det massor av roliga butiker – och bättre priser. Vid sidan av hamnen har de några goa caféer med havsutsikt och en 14 km lång strand. Vattnet utanför hör till ett naturreservat så där får man inte ankra. Det lär finnas möjligheter att se valar här utanför. Fin strand verkligen – gav en fin karibien feeling.

Det fanns till och med en lyxig pool som hörde till Marinan. Så vi packade badkläderna och tänkte att Va´ gott! – en drink vid poolkanten. Men det blåste lite kallt och vattnet var inte heller så varmt – så vi nöjde oss med en liten Mojito i solen. För att få sitta i de där små hyddorna behövde man spendera minst 300 Euro. Så ja – lyxigt ställe alltså – med DJ och hög musik.

Denia ligger i provinsen Alicante på Costa Blanca kusten. Berget Montgó som bildar en fin bakgrund till staden bjöd på ett väldigt fräckt väderfenomen. De där molnen liksom rann ner över kanten. Det såg nästan ut som en våg.

Vi trivdes väldigt bra i Denia. Vi blev kvar i 3 nätter. För man måste ha rätt väder innan man tar hoppet över till Ibiza.

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar