Loading Likes...
Sierra Nevada, Spain 2019-01-22

Äntligen Skidåkning

Vi har längtat efter den här dagen ända sedan vi kom till Almerimar i oktober. Det kom snö till Sierra Nevada redan då – vi kunde se den vita snön uppe på toppen när vi gick på stranden. Jag blev så glad att jag verkligen tog några extra skutt. Tror till och med att jag sa YES! samtidigt som jag gjorde en sån där vinnaregest – ni vet – med armen. Yes!!

Vi åkte aldrig skidor i fjol. Detta för att Magnus operarade baksida lår efter en olycka. Så det var inte utan att det pirrade när vi kom upp på toppen – och by the way… Nu snackar vi 3 400 meter…. Iiiih!

En magisk morgon – dag och kväll

Vi steg upp tidigt. Det var en helt magisk morgon med fullmåne och helt stjärnklart. Bilresan Sierra Ski Resort tar nästan 2 timmar. Vi fick hyra skidor, men Magnus hade sin pjäxor med sig. Det har varit lite varmare än det brukar – så ett tag trodde vi inte att det skulle bli någon skidåkning alls. Men så kom det lite snö i alla fall.

Vi parkerade i ett garage under själva byn. Ingen trängsel här. Sedan tog vi trappan upp och tog en kopp kaffe på ett mysigt Afterski ställe. Här drog vi på oss underställ och skidkläder. Men det kunde vi har gjort hos skiduthyraren där det både fanns omkädningsrum och möjlighet att förvara väskan. Liftkorten köpte vi i en automat. Easy och smidigt. Dock inte helt gratis…

I liften upp träffade vi ett gäng britter – som var på kombinerad golf och skidresa. De hade varit här många gånger sa de. Så vi fick lite tips av dem. Till exempel att goaste lunchen äter man i byn 🙂 Sån’t är bra att veta. Vi tog en varm choklad i backan – detta vill vi dock varna för. Det var supersött och lite som att dricka chokladpudding. Vi “vaskade” den och tog en kopp kaffe istället.

Det var inte mycket snö – men fullt tillräckligt. Dessutom är de bra på att “skapa snö”. Överallt välprepareade backar, stora salongsgolv med manchester. Väldigt lite folk. Inga liftköer. Minus 4 grader. Mest sol, och ibland väldigt skojiga moln att kika på… Jag var helt fascinerad över dessa märkliga moln. Skiktade på något sätt. Som flygande tefat ibland.

Så ja – lyckan var total. Vi åkte skidor i kanske 5 timmar. Så vi var bra trötta när vi åkte hemåt igen. När vi kom tillbaks till vår vinterhamn/hemmahamn så belönades vi med en magisk himmel och 17 grader.

aaah  – vilken dag!

Mer info om Sierra Nevada – med snödjup och annat hittar ni här – https://www.skiinfo.se/sistema-penibetico/sierra-nevada/snorapport.html

Tiina vid tangenterna

Så – nu kan ni kolla på foton också 🙂

4 Kommentarer
  1. Ylva
    Ylva says:

    Sicken bra film det blev och så avundsjuk jag blev. Det är ju sånt här väder en vill ha när en skall ut i backen och fara. Må bäst och skönt att kunna göra en sån här avstickare då det inte tar längre tid än 2 timmar att åka. Det är ju det man gör upp i norr om man skall ut och åka i spåren. Vi åkte 10 mil för att åka i upplyst längd skidspår när vi var i Vemdalen.

    Kramisar till Er

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar