Loading Likes...

Córdoba & Sevilla (del 2)

Sevilla

Vi gillar Sevilla. Också! Ibland känns det liksom direkt. Jag vet inte vad jag hade väntat mig egentligen. Det enda som jag kände till om Sevilla på förhand är att det är en stor stad och staden med högst medeltemperatur i Spanien. Ja och att världsutställningen 1992 var förlagd till Sevilla och att det finns ett fotbollslag med samma namn.

Nu vet jag fler saker – såklart! efter två goa dagar. Det blev lite av en repris av besöket i Córdoba,. Men med den skillnaden att Katedralen var större – Klocktornet högre och att deras Alcázar faktiskt var öppet.

Vi promenerad mycket, även om vi började med Hop On Hop Off buss. Denna tänker jag att vi nog kunde varit utan faktiskt. Men vi tänkte att det blir bra med en överblick så där i början och det lät så bra med att olika inträden till muséer och andra sevärdheter skulle ingå. Men när vi kikade på två av dessa ställen som skulle ingå i busspriset stod det att det var gratis för EU medborgare anyway. Dessutom tyckte vi att allt som vi ville se faktiskt fanns på gångavstånd. Så nej – vi rekommenderar inte Hop On Hop Off i denna stad.

Det finns en gratis guidad tur Feel The City Tours som leds av studenter. Man ger dem såklart lite dricks, men dessa walking tours lär vara bra! Det satsar vi på nästa gång. Om man nu alls vill ha en guidad tur. Det är ju så gõtt att bara känna in en stad och bara gå omkring på gatorna i mysiga kvarter – och bara vara.

En annan grej vi upptäckte var att vi faktiskt är lite Tapas-trötta : -) Så när vi hittade en Italiensk restaurang så blev det lite hoppsa steg faktiskt. Macheroni hade kanske den godaste pizzan vi ätit sedan vi kastade loss hemifrån, dessutom så himla många andra goa rätter, så därför gick vi dit igen på kvällen. Och nästa kväll också. Bara för att det var så gott.

Catedral De Sevilla

Även denna katedral var först en moské. Och även om jag faktiskt tyckte att Córdobas moské var vackrare så är denna katedral med alla dekorationer och dess storlek – faktiskt störst i världen – verkligen sevärd. Här är också Christofer Columbus begravd.

Giralda (klocktornet) – även det helt smyckad av vackra detaljer – är 104 meter högt. Uppe på toppen kan man se en fantastisk vindflöjel. Det är inte trappor när man ska upp i tornet utan istället en lång backe. Detta för att man ska kunna rida upp till toppen (?)

The Real Alcázar

The Royal Alcazar of Sevilla stoltserar med att vara det äldsta palatset som forfarande används och finns med på Världsarvslistan. Tipset vi fått är att man ska köpa biljett online före besöket för att slippa stå i långa köer, men jag gick bara rakt in. Noll personer före mig i kö alltså. Januari är en bra tid med andra ord. Behaglig temperatur och chans att ta bilder utan horder av turister framför sig. Och vad tyckte jag då? Ja – jätte jätte fint – men inte lika fint som Granadas Alhambra. Eller så var jag bara trött… Magnus hade valt att gå hem och vila ryggen… Jag var uppe i över 20 000 steg – för andra dagen i rad – så jag hade kanske liiite ont i fötterna.

Vi bodde fint – också här med utsikt över katedralen. Hotellet hette Doña Maria Hotel och de hade en liten pool och en jättetrevlig bar på taket. Vi har trivts jättebra, staden har en skön vibe – helt enkelt.  Dessutom fick vi en extra god Sangria – i solen. Och överallt dessa fina apelsinträd fulla med frukt. När vi åkte hemåt igen såg vi att de började skörda frukten.

Mandelblom & Köttbullar

Vi tog sedan en annan väg hem igen och körde ner mot kusten och förbi Malaga. Här är lanskapet grönare och fluffigare. Och mandelträden står i full blom… De tappar sina löv om vintern. Men plötsligt och från bar kvist slår de rosa-vita blommorna ut. Vanligtvis i januari-februari. Tusentals blommande träd i de branta sluttningarna. Galet vackert!

Vi stannade till vid Ikea för lite svensk shopping, och till lunch blev det köttbullar med mos och lingonsylt. Gott – eller?! Handlade lite sill och annat gott och tyckte sedan att det var trevligt att bjuda våra båtvakter (och nya vänner) på lite svensk midsommar. Det blev sill och snaps helt enkelt! – utan snapsvisa kom jag just på… det får vi ta nästa gång!

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar