Loading Likes...

Vi har legat vid boj i två nätter nu. Och efter det två nätter för eget ankare. Nu känns det som att sommaren har börjat, nu har vi börjat bada och grilla. Solen skiner och ja – havet är så där – medelhavskt – turkosblått.

Första natten hade vi sällskap av Dean och Linda (Theese) som redan låg i viken när vi kom. Hade en väldigt trevlig kväll med barbecue ombord hos oss och ett parti 10000. Dock blev dyningarna lite besvärande på kvällen, framförallt när vinden la sig. Då låg Sofia och gosade med bojen, vilket inte var bra för vår nattsömn. Vi provade att lägga ut ankaret i aktern för att hålla oss på avstånd från bojen – och då blev det lite bättre.

Dean och Linda seglade vidare. Vi hoppas att vi får ses igen. Vi väntar gäster och är dessutom sugna på att gå uppför berget för att kika på fyren, så vi blir kvar. Tog en tur med dingen in till Altea. Där köpte vi två små fendrar till lilla Ida (vår dinge). Dyningarna var ganska stöddiga även idag. Vi bedömde därför att vi inte kommer iland på ett tryggt sätt.

Sent på eftermiddagen kom Eva och Ingemar (Illusion) och lade till vid en boj intill, och kort därefter också Thomas och Irene (Lira).

Det blev en drink ombord på Illusion. På kvällen la sig vinden igen och vi snurrade runt och bumpade i den där bojen igen. Så vi lade en lina över till Illusion och låg därmed bättre i förhållande till dyningarna. Lite knasigt, men det gick ändå väldigt bra att ligga så – akter mot akter – mellan två bojar.

Nästa morgon gick Illusion in till Altea – Lira drog vidare mot Calpe klippan och vi blev kvar. Denna dag var det så stilla att vi faktiskt kunde ta oss iland och göra den där upptäcktsfärden upp till fyren. 112 höjdmeter och väl uppe på toppen kom belöningen med en fantastiskt utsikt. Dessutom blev det en härlig eftermiddag ombord, med sol och flera bad i det vackra men kalla vattnet (16 grader).

På eftermiddagen tog vi oss en liten bit längre in i bukten och la oss för eget ankare. Vad gör man inte för en god nattsömn. Vi tog en tur med dingen in till Altea för att handla. En av kvällarna kom Eva och Ingemar över till oss för en Barbecue. Så himla mysigt. God mat från grillen, gott sällskap och Eva hade med sig supergoda hemmabakade chokladbollar. En grymt bra kväll helt enkelt.

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar