Loading Likes...

Torreveija 16 april 2019

Vi var i Torrevieja två nätter. Första natten ankrade vi utanför själva marinan – men innanför piren. Här fick vi bra skydd från både vindar och dyningar, vilket kändes tryggt och bra.

Vi har hört lite olika här – en del säger att man får ankra – andra säger att man blir bortkörd av polisen. Kanske att det är lite olika beroende på hög- respektive lågsäsong. Vi blev i alla fall inte bortkörda. Vi hade bra fäste och kunde lätt ta oss in till marinan Real Club Nautico med dingen.

Och inte vet jag – kanske var vi griniga och gav upp för lätt. Jag vet ju många som verkligen, verkligen älskar Torrevieja. Men vi hittade inte riktigt charmen.

Andra natten gick vi in till marinan där vi bokat plats. Det finns tre olika och vi valde Real Club Nautico, vilket jag tror var ett utmärkt val. Tog en promenad på stan för en bit mat och kikade på ännu en procession.

Vi åt på Bodegòn Riojano som var ett toppenbra ställe. Efter det fick vi se hur 100 män bar den tunga statyn (kallas Pasos) av den heliga Jungfrun (tror jag) och alla dessa som bär hoods och det blir effektfullt såklart med alla lampor. Men också lite otäckt på något vis.

Varje procession speglar en händelse ur bibeln och presenteras av olika brödraskap under en hel vecka.
De som har hoods på huvudet kallas Los Nazareos och är troendebotgörare. Denna klädsel kom till redan på 1400 talet för att märka personer som skulle straffas för att de begått religiösa synder.

Tiina vid Tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar