Loading Likes...

En dag på sjön

Vi seglade från Norderney till Vlieland, eller ja – seglade och seglade är ju att ta i. Det var inte mycket vind – så det blev att gå för motor. Lite fräckt ändå att se Nordsjön så stilla. Passerade ett vindkraftfält och undrade om det var det som Katarina trodde var ett tivoli i natten.

Resan tog oss ca 13 timmar – och vi började tidigt med fullt ställ. Med fullt ställ menar jag – långkalsonger – seglarbyxor – handskar och mössa. Sedan blev det bikini i några timmar – innan det var dags att börja plocka på sig kläderna igen…

Vi inledde faktiskt med varsin vakt – så att man kunde sova lite – men sedan var vi tillsammans i vår lilla sittbrunn hela dagen. Magnus testade fiskeutrustningen och jag provar att lära mig franska. Je parlez francais a petit peu… typ!

Själv är jag lite jättenöjd med att jag faktiskt axlar kaptensrollen och tar bra och viktiga beslut under min vakt. Men – det är klart det hände inte väldigt mycket. Det mest dramatiska var att jag råkade pilla in lite solkräm i ögonen.

Vi fick ingen fisk – däremot fick vi upp fiskelinan väldigt snabbt när vi insåg att vi seglat in i ett marint naturreservat – där fiske var strängt förbjudet.

Trötta efter en lång dag på sjön kunde vi snabbt konstatera att hamnen var smockfull – så nu blir det svajankring. Vilket vi älskar… Men hur fungerar detta i tidvatten undrar jag lite oroligt? Vi skulle dessutom ankra väldigt nära en farled och utanför denna farled var det väldigt grunt – så grunt att båtarna stod på land.

Mo Chara som kom före oss hade gott om vatten under kölen – men när vi lodade kunde vi se att vi faktiskt stod på sjöbotten. Man kan säga att jag hade bottnat, och jag är ens 1,60. Nåja det gick fint – vi drog in lite på ankarkättingen och kom ut på lite djupare vatten.

Däremot försvann vår fina ankarboj – typiskt! Imorgon när vi lyfter upp ankaret så kommer vi att se om det var min – eller Magnus knop som falerade…

Roligast idag var ändå att Jan från grannbåten paddlade över till oss – med en välkomstdrink. Det tyckte vi var så trevligt att han helt enkelt fick paddla tillbaka och hämta sin fru Anneke. Det blev en jättetrevlig kväll – och vi fick massor av fina tips om vad vi bör se och uppleva i Holland.

Skrattade gott när de skulle paddla tillbaka till sin båt – strömmen var jättestark – så de fick verkligen sikta rätt så de inte missade sin båt…

Kul med längesegling – och väldigt kul med nya vänner och roliga möten!

Tiina vid tangenterna

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar