Loading Likes...

En dag på sjön

Vi seglade från Norderney till Vlieland, eller ja – seglade och seglade är ju att ta i. Det var inte mycket vind – så det blev att gå för motor. Lite fräckt ändå att se Nordsjön så stilla. Passerade ett vindkraftfält och undrade om det var det som Katarina trodde var ett tivoli i natten.

Resan tog oss ca 13 timmar – och vi började tidigt med fullt ställ. Med fullt ställ menar jag – långkalsonger – seglarbyxor – handskar och mössa. Sedan blev det bikini i några timmar – innan det var dags att börja plocka på sig kläderna igen…

Vi inledde faktiskt med varsin vakt – så att man kunde sova lite – men sedan var vi tillsammans i vår lilla sittbrunn hela dagen. Magnus testade fiskeutrustningen och jag provar att lära mig franska. Je parlez francais a petit peu… typ!

Själv är jag lite jättenöjd med att jag faktiskt axlar kaptensrollen och tar bra och viktiga beslut under min vakt. Men – det är klart det hände inte väldigt mycket. Det mest dramatiska var att jag råkade pilla in lite solkräm i ögonen.

Vi fick ingen fisk – däremot fick vi upp fiskelinan väldigt snabbt när vi insåg att vi seglat in i ett marint naturreservat – där fiske var strängt förbjudet.

Trötta efter en lång dag på sjön kunde vi snabbt konstatera att hamnen var smockfull – så nu blir det svajankring. Vilket vi älskar… Men hur fungerar detta i tidvatten undrar jag lite oroligt? Vi skulle dessutom ankra väldigt nära en farled och utanför denna farled var det väldigt grunt – så grunt att båtarna stod på land.

Mo Chara som kom före oss hade gott om vatten under kölen – men när vi lodade kunde vi se att vi faktiskt stod på sjöbotten. Man kan säga att jag hade bottnat, och jag är ens 1,60. Nåja det gick fint – vi drog in lite på ankarkättingen och kom ut på lite djupare vatten.

Däremot försvann vår fina ankarboj – typiskt! Imorgon när vi lyfter upp ankaret så kommer vi att se om det var min – eller Magnus knop som falerade…

Roligast idag var ändå att Jan från grannbåten paddlade över till oss – med en välkomstdrink. Det tyckte vi var så trevligt att han helt enkelt fick paddla tillbaka och hämta sin fru Anneke. Det blev en jättetrevlig kväll – och vi fick massor av fina tips om vad vi bör se och uppleva i Holland.

Skrattade gott när de skulle paddla tillbaka till sin båt – strömmen var jättestark – så de fick verkligen sikta rätt så de inte missade sin båt…

Kul med längesegling – och väldigt kul med nya vänner och roliga möten!

Tiina vid tangenterna

2 Kommentarer
  • SySofia
   SySofia says:

   Men jag visste det på något sätt… Kan förstå att det såg märkligt ut när det var mörkt och inte syntes på sjökortet…

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *