Loading Likes...

Vi gick från Helgoland till tyska Norderney i ganska hög sjö – och bidevind. Inte vår favoritbog. Vi gör nästan vad som helst för att slippa just den vindriktningen. Men eftersom vi skulle passera tre trafiksepareringszoner och dessa måste passeras i 90 graders vinkel så hade Magnus lagt supermycket tid på att lägga upp en bra rutt. Vi har hört mycket om hur viktigt det är att göra rätt här.

Det är premiär för oss att segla över dessa på sjökortet lilamarkerade zoner och det är mycket att tänka på – tidvatten, strömmar, vind och trafiksepareringszoner.

Det hade blåst rejält så vi visste att det skulle vara hög sjö – men Sofia skötte sig fint och resan gick bra. Vi visste också att det skulle vara ca 1,5 – 2 meter höga vågor som skulle bygga upp ännu mer när vi kom närmare Norderney – eftersom det grundade upp till endast någtra meters djup. Även om jag tyckte att det kändes lite pirrigt så litar jag både på Sofia och Magnus helt – och efter Skottland är jag inte lika lätträdd längre.

Resan tog ca 7 timmar. När vi kom fram var det fest… Hela bryggan full av folk som firade pingst. Trevligt!

En gång tänkte jag att jag kanske måste rycka in… Två unga tjejer ledde en stor och väldigt överförfriskad man ut på bryggan. Alla tre vinglade glatt fram på den smala bryggan. När de mötte en gullig hund så släppte tjejerna mannen och började gulla med hunden istället… Då var jag var väldigt säker på att han skulle dratta i sjön… Men de vinglade vidare…

Cykeltur och festival

Via Sociala medier kan vi se att hemma är det strålande väder och jättevarmt. Dessutom folkfest i och med Göteborgsvarvet. Även här på Norderney hade de en ”Vit sand festival” – med beachvolleyboll turnering och glad stämning. Vi tog en cykeltur och spanade in ön. Betalade 50 spänn var för att klättra 250 trappsteg upp i en fyr. Tog en öl och kollade in folkfesten i ett något sämre väder än hemma… Hamnen var jättefin och intill fanns både en pub och en fin restaurang… Och en surfskola :- ) På ön finns även en golfbana och en himla gullig stad – med en midsommarstång!?

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar