Loading Likes...

Inblåsta på Helgoland

Men här finns inga sura miner i alla fall. Vi hade en heeeelt fantastisk segling hit. Seglade från Cuxhaven till Helgoland i 9 knop på platt och glittrigt vatten. Mo Chara seglade intill och är det alltid trevligare när man har sällskap.

Vi hörde att det skulle finnas Lunnefåglar – och jag älskar dessa små varelser… Men när vi kom fram till platsen var det helt andra fåglar – i mängder. Men de var ju rätt coola oxå. Och promenaden var supergo – i sol och värme.

Helgoland är verkligen en märklig plats – med alla dessa Taxfree butiker överallt. Men är man i gott sällskap – så trivs man varsom… Även om kanske inte riktigt alla uppskattade spelet 10 000, som vi spelade en kväll.

Det var faktiskt himla gott att få några dagar – utan förflyttning. Så vi liksom kunde landa lite. Jag har jobbat lite – och Magnus ? Ja – han hittar alltid något som kan förbättras eller fixas med ombord. Dessutom är det han som fixar den goa maten.

Vi visste ju också att dieseln är billigare här – än på många andra ställen. Så vi passade på att tanka – före vinden kom – så vi är helt startklara när vi ska ge av mot Amsterdam (så fort det har slutat blåsa). 186 Liter fick vi – om man också räknar med reservdunkarna. Ler gott när jag ser att det står Resolute på dessa… Så tacksam – och glad att de liksom är med oss… hela tiden!

Vi kämpar på med tidvatten och beräkningar – och vi måste erkänna att det kommer att bli lite pirrigt imorgon när vi ska segla till Norderly och de Friesiska öarna. Där har vi både grunda vatten – och tidvatten att tänka på… Men om ni frågar mig – så har vi läget under kontroll… Har kollat alla appar – frågat och gjort beräkningar… så det kommer att bli hur bra som helst…

Och jag hoppas på flytbryggor – överallt – vart vi än kommer i tidvattenland. Inte bara för att det är lättare att lägga till… Men de erbjuder ju också lite konstnärligt – om man kikar närmare…

Tiina vid tangenterna

4 Kommentarer
  1. Katarina
    Katarina says:

    Så härligt att en liten del av Resolute är med er. Vi gläds också för er skull och allt ni får uppleva. Fåglarna är så coola och vackra. Om jag kommer ihåg rätt så kallas de för ”Gannet” på eng. Kram kram. Resolutarna. ?

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *