Loading Likes...

Äntligen segling i solsken! Premiär för oss att segla i Atlanten. Det är svårt att ta in nästan. Vi hade inte mycket vind, men med vårt älskade Code segel gjorde vi ändå god fart på nästan platt vatten. Behövde inte ens ha seglarbyxorna på mig.

Aliara och Skuggfaxe valde att segla lite norrut. Vi följde tipset från Robert och och ankrade upp i en ankarvik intill denna pyramidformade Atland-ö.

Efter en sillunch och en skojig rodd-tur med jollarna tog vi oss iland för en promenad upp mot toppen.

Åååh! Då fick vi umgås med Lunnefåglarna. Alltså de är helt enkelt gaaalet söta och helt orädda. Jag hade en som kom hela vägen fram till mig och hämta ett löv precis under min hand. Både jag och Katarina tog ca 7000 bilder och sa Åååh! hela tiden.

I eftermiddagssolen tog vi en sun-downer ombord på Sofia. Det blev också ett dopp – ett väldigt snabbt dopp. För om man nu är i Atlanten så vill man ju bada – trots att det bara är 13 grader i vattnet – eller!

Lite senare på kvällen var det dags för grillkväll i solnedgången. Havet låg alldeles platt och då och då tittade en säl nyfiket på oss.

Vi drog ihop våra ankrade båtar för att kunna grilla på Dennis och Katarinas fantastiska grill samtidigt som vi ville ta lä för vinden ombord på sy Sofia. Att ro över linan från Sofia till Resolute resulterade i ytterligare en rolig roddtur samtidigt som en säl studerade oss från nära håll.

Efter maten fick vi lära oss tärnings-spelet 10 000. Jätteroligt trots att Magnus vann stort – två gånger på raken.

Efter vi sagt godnatt och släckt alla lampor kunde vi höra sälarna i natten. Inte helt olikt en vargflock. Knarrandet är lunnefåglarna… Vilmarksliv helt enkelt!

Tack Dennis och Katarina för en fantastisk dag och kväll i Atlanten.

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar