Loading Likes...

Det kändes kanske liiite konstigt att betala 70 pund för en 6 timmars båtutflykt när man nu är på segelsemester. Men nu hade man lovat mig att det finns en stoor chans att se Brugd. Jag såg också en broschyr om möjligheten att simma med dessa ovanliga giganter.

Väl ombord på turbåten står vår entusiastiska guide Harry och nämner de djur vi kommer att kunna se. Det var fågel – efter fågel. När vi till slut kommer till avdelningen stora djur som simmar i havet visade Harry en bild på en Brugd och sa att det är väldigt väldigt sällsynt att man får se dessa.

När jag sedan frågan Andy, vår andra guide – som arbetat med dessa turer i 24 år – så skrynklade han ihop hela ansiktet när han sa att han nästan aldrig får se dem.

Så där har jag kanske en synpunkt på den turistbyrå som jag talade med först. Nå – nu blev det en helt fantastisk tur i alla fall – och en del av pengen jag betalat gick också till att studera och bevara havet och djuren som bor i det.

Vi fick se Harbour Seal – lite som vår knubbsäl och Atlantic Grey Seal som är mycket större. Flera gånger träffade vi på deras motsvarighet till våra tumlare Harbour Porpoise, och en annan delfinsort.

Vidare fick vi se och lära oss jättemycket om havets alla fåglar – och vi fick även äran att se en liten örnunge flyga för första gången. Nåja – liten och liten. Det är Great Britain fjärde största fågel (White-tailed Sea Eagle). Harry sa att den når upp till min höft om vi skulle stå intill varann. Vi fick även en glimt av En Golden Eagle som också den är ganska stor – över två meter mellan vingspetsarna.

Kittiwake (Rissa), Gannets (Havssula), Razorbill (Tordmule), Fulmar (Stormfågel), Guillemot (Grissla) och Manx Shearwater (Lira) var andra fåglar vi fick lära oss lite om av de kunniga och underbart intresserade guiderna Harry och Andy. Jag är helt säker på att jag såg Harry ta ett hoppsa steg när han fick syn på en Puffin (Lunnefågel) – varpå han sa ” Awsome bird”.

Men höjdpunkten på denna tur var att vi fick se Minke whales inte en gång utan många gånger och alldeles intill båten. Minke Whale (Vikval) blir ca 10 meter och påminner lite om blåvalen i utseende och sätt att äta. Harry sa att vi fick se 6 olika individer – varav en unge.

De var typ jättesvårt att få ens några bra bilder, så till slut lade jag ifrån mig kameran och bara njöt av turen.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar