Loading Likes...

En vecka går fort – särskilt när syrran är med. Vi har ju alltid så roligt ihop. Hann ju inte med bloggeriet – så här kommer veckans sammanfattning 🙂

När vi kollade väderprognosen innan hon kom tänkte vi – det var ju himla synd att vi skulle få dåligt väder just när syrran är här. Men så här i efterhand tycker vi att vi haft riktigt bra väder – i alla fall för att vara dåligt väder. Det blev inte mycket segling tyvärr – men däremot svajankring (som vi ju älskar) och flera helt MAGISKA solnedgångar.

Turen gick från St Malo till Île des Hebihens där vi låg för ankar utanför en gullig, privatägd ö med rufsiga träd. Här blev det paddleboard premiär, bad och strandpromenad. Gott och grillat till kvällen och magisk solnedgång nummer ett. Men det har jag ju redan skrivit om : -)

Därefter gick vi till Saint Quay Portrieux. Vi ville komma till en stad för att säkert kunna se fotbollsmatchen – Sverige-Schweiz. Här hade vi faktiskt lite regn men det tänkte vi inte så mycket på – eftersom det blev seger för Sverige. Kul att sitta på puben och kika på matchen och för mig blev det första gången jag vandrade runt i en fransk by och viftade med Sverige flaggan.


Jag och syrran improviserade fram en SPA stund med både fotbad och hårklippning i den vanliga gästhamnduschen. Därmed bjöd vi de övriga som kom för att duscha på ett gott skratt… i alla fall när vi satt där med ansiktsmaskerna… ha ha ha.


I St Blanc svajankrade igen och tog oss in till land med dingen för en promenad och lite bubbel på det lilla hotellet. Men vi ville inte stanna i land alltför länge med tanke på tidvattnet, det fanns ju risk att vi måste simma ut till dingen i så fall.


Veckans absoluta höjdpunkt var när vi i fint väder tog oss till de 7 öarna – Les Sept Îles och ankrade utanför Île Bono. Här kan man troligen bara ankra i riktigt fint väder. Vi tog dingen och gick iland på fyrön – Île Aux Moines. Här blev det upptäcktsfärd och medhavd lunch. Vi förvånades över att hela ön var täckt av ormbunkar.


Vi träffade några fransmän som sa att det fanns en möjlighet för oss att se vår favoritfågel Lunnefågeln vid nästa ö – Île Bono. Vi tog dingen dit och såg dessa underbara fåglar i vattnet. I fjol såg vi dessa gulliga fåglarna på land – och där var de helt oblyga och kom fram till oss där vi satt på berget. Men i vattnet verkar de lite mer skygga.

Sjösatte därför paddleboarden och nu kunde vi paddla tyst och försiktigt och på så vis komma riktigt riktigt nära Lunnefåglarna. Total lycka!

Tack Ylva för att du kom – vi har alltid roligt ihop!

Tiina vid tangenterna

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar