Loading Likes...

20 augusti – Srednja Sestrica

Vi tuffar vidare och lämnar stadspulsen för en vik som vi fick nästan helt för oss själva. Under dagen var det några badbåtar – som verkligen var märkvärdigt högljudda.

Vattnet är behagligt varmt och manetfritt. Det är mer än man kan säga om när vi var på Balearerna. När vi var på Formentera kunde vi nästan inte ens bada alls. I alla fall inte från stranden, där det låg tusentals. Jag brände mig också på en av dessa… På Capri. Och jag lovar – de känns.

Vi har heller inte drabbats av sådär otäckt många getingar, så som i Grekland. Men på vissa ställen dyker de upp, och blir de många så bränner vi kaffe.

Mest av allt gillar jag att jag kan bada och simma utan att oroa mig för maneterna. Men så bra vi har det nu…

 

21 augusti – Morlat

Ja – alltså vi flyttar från vik till vik och denna gången hittade vi en vik som vi faktiskt fick helt för oss själva.

Ja om man inte räknar med de lokala fiskegubbarna som kommer till kvällen med sina båtar. Några av dem kör omkring med en stark lampa i fören. De kör i sick-sack verkligen – och fort – i mörkret. Vi undrar vad de är som de fiskar/jagar.

Vi lade till söder om marinan på ön Morlat. Det tog en stund då vi satte många linor iland då vi visste att det skulle komma mycket vind. Tur att det är en bra badtemperatur då vi simmar med linorna till land.

Efter tilläggning tog vi lilla Ida (vår dinge) till Morlat för att se om vi kunde 1) slänga sopor 2) fylla vatten 3) handla 4) få i oss lite lunch. Men butiken var stängd – och vi skulle få betala för minimum 1000 liter vatten, hm – så nej det ville vi inte betala för. Fick slängt soporna och hälsat på några katter som låg i skuggan – men ingen lunch heller…

Det är varmt – man får röra sig långsamt – och dricka mycket vatten. Och bada! Tänker att när åskladdningen går ur luften så blir det behagligare. Fast jag blir nervös när jag ser dessa maffiga molnen. Hur ofta åskar det här egentligen? Ser de där molnen in över land varje dag. Men än så länge har vi klarat oss fint, bara sett skådespelet på håll.

Under eftermiddagen hade ve en go båtgranne i vår vik En ensam äldre man som kom och lade till en stund med sin lilla fiskebåt, med styrhytt och allt. Han bara satt där och lyssnade till sin gamla radio. Tror att det var en transistor radio – med antenn som man drar ut. Man blir ju nostalgisk.

22 augusti – Ist

Ist var fint – här ankrade vi två nätter. Det finns en brygga att lägga till vid. Eller stenkaj. Här förvånades vi av att några väljer att segla nakna. Tyskar och österrikare mest – men även kroater. Oftast är det männen, kvinnorna brukar ha badkläder.

Vi tog dingen in till byn och tog en promenad och där fick vi se en Hummingbird fjäril för första gången. Jag fattade inte riktigt vad jag såg, och den flög så snabbt, så jag tänkte att jag kanske kan filma den – för att sedan ta reda på vad det var för något slags djur… Men precis när jag fått fram kameran – så kom katten!!!

Men en sådan här var det i alla fall – bilden från Wikipedia.
https://en.wikipedia.org/wiki/Hummingbird_hawk-moth

Ist verkar vara en riktig sommarstad. När vi var på restaurangen och käkade mötte vi en ung och rolig servitris som nu räknade dagarna till säsongen skulle vara över. Maten var bra, och intill verkade båtklubben ha en jättefest. Med musik till lååångt in på småtimmarna.

De verkar vara basket också – som gäller på ön. De har en fin basketplan. Stolen kanske var därför att det var för varmt att röra sig : -)

Det är fint att ankra här – och under en av kvällarna var det en grannbåt som skickade iväg ett antal thailändska svävande rislyktor. Väldigt fint!

Dom är så fina dessa stenbryggor… Även om vi ännu inte lagt till vid någon ? Nä men alltså – vi har det bra ju…

 

Tiina vid tangenterna

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar