Loading Likes...

22-25 Juni 2019 – Italienska öar

Det är så magiskt när man seglar (eller ja – går för motor) på stilla vatten – och vart man än vänder blicken syns bara spegelblankt hav. Inga andra båtar – bara vi. Och när det är över 100 meter djupt. Då är det lätt att missa att zooma med plottern. Jag hade just haft mitt delfinmoment – när plötsligt denna lilla lilla ö dök upp. Den syntes inte på plottern förrän man zoomade in ett par steg. Puh! Note to self – alltså! Zooma ofta!

Ventotene

Ventotene som hör till de Pontinska öarna är en liten ö med en väldigt liten hamn. Hamnpiren är från romartiden. Ön har tidigare varit en fängelseö liksom grannön Santo Stefano – och under romartiden förvisades vissa medlemmar ur den kejserliga familjen till ön för att svälta ihjäl.

Det är litet – charmigt – och med några riktigt snygga barer och restauranger längs den lilla hamnpromenaden. Här verkar dykning vara en riktigt stor grej, kanske för att det är många spännande vrak. Det är också ett marint naturreservat.

Det finns en nyare hamn också – vi gick dit och frågade vad det skulle kosta där för en natt. 200 Euro. Huh! – nej men då så – då låg vi ju bra för ankare – utanför piren.

Isola Procida

Med hjälp av den utmärkta appen Navily letade vi fram en marina med en något rimligare avgift. Det fick bli Marina Chiaiolella – som ligger på vulkanön Procida. Nu hade vi inte haft tillgång till vatten och el på länge – så det var gott att komma i hamn.

Ön sägs vara förtrollande vacker – men vi var helt inställda på tvätt och bunkring. Det var lite kul – för när man handlade grönsaker i grönsaksbutiken fick man gå till matbutiken 100 meter bort för att betala.

Det går färjor till Neapel – men vi tyckte att det var alldeles för varmt. Vi ville bara komma ut ur marinan så fort det gick – för att kunna njuta av havets svalka igen. Ibland får man prioritera bort.

Isola Ischia

Nästa dag ankrade nedanför Aragonese Castle som ligger på en ö intill Isola Ischia. Det finns en fin gammal stenbro som förbinder de båda öarna.

Här var det besvärligt att ankra på grund av sten och sjögräs – dessutom var det ganska djupt. Vi fick göra tre försök. Numera dyker alltid Magnus och kollar att ankaret ligger bra, allt för att vi ska sova tryggt om natten.

Vi gjorde ett besök på slottet som numera är privatägt. Det var superfint – och där fanns en restaurang där vi tänkte att vi kunde ta en drink eller en öl och njuta av utsikten. Men det var galet dyrt faktiskt, så det fick bli en drink i sittbrunnen istället. Och därifrån hade vi en fin utsikt över det upplysta slottet under kvällen.

Nästa morgon tog vi dingen in till Ischia stad för att skaffa bränsle till dingen och för att ta ut lite kontanter. Det är fortsatt bäst att ha just kontanter, många ställen tar inte kort.

Ischia såg väldigt vackert ut – frodigt och grönt. Denna ö kan man absolut besöka igen känner jag. Men nu ska vi vidare till Capri. Spännande!

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar