Loading Likes...

21 juni 2019 – Ponza (Italien)

Gör aldrig om det där

Det är varmt – och varmare ska det bli. Jag vet inte riktigt hur vi tänkte faktiskt. Vi vet ju att varken jag eller Magnus är särskilt förtjusta i värme. Det är tur att vi har paddleboarden – och havet!

En dag när det var så där varmt låg jag på den nästan hela dagen. Väldigt behagligt. När det blir för varmt så är det bara att välta ner i vattnet. Och även om det är 27 grader i vattnet blir det kallt efter en stund. Och då är det bara att – likt en säl – krångla sig upp på brädan igen.

En annan aktivitet som är väldigt bra när det är varmt är att snorkla. Magnus övar på att vara länge under vattnet, och blir snabbt bättre och bättre. Ja, och så gillar han ju grottor – det är tydligt! Grottor och bergstoppar.

Ni som känner mig vet att jag tycker att grottor är väldigt otäcka, särskilt under vattnet. I alla fall om jag inte har tuber på mig – och om grottan är mörk och liten.

Nu hade han hittat en grotta i alla fall under vår snorkeltur i Ponza. Eller ska vi säga ett liiitet HÅL på 5 meters djup som han ville simma igenom. Nej det var inte ens ett hål, det var en UNDERVATTENSGÅNG. Kanske 4-5 meter lång. På 5 meters djup – som sagt.

Nu ville han att jag skulle filma när han kom ur grottan, men vi missförstod varandra lite. Jag trodde att han skulle dyka direkt, men han behövde såklart ladda lite. Vilket tog några minuter.

Men!? – Är det någon som kan förstå min skräck? – när jag nu är på andra sidan berget och han aldrig KOMMER…. När han äntligen kom upp ur vattnet och väntade sig ett “bra jobbat” – fick han istället ett “GÖR ALDRIG OM DET DÄR”.

Jag ska redigera filmer och lägga upp dem, men det får bli senare.

Senare samma dag simmande vi in i Pilates “spa” (den där bassänggrottan som jag skrev om i inlägget ”Bona Festa”). Vi vet inte riktigt historien om denna grotta. Det verkar vara ett system med gångar och grottor överallt. Just denna ser ut som en bassäng som naturligt fylls med vatten från havet.

När vi gick in och igenom en av de lite större gångarna hittade vi en hopp-ifrån-klippa på andra sidan. Den var för de som var lite modigare. Eller så här – hade jag inte varit så rädd för att jag just nu befann mig i en mörk grotta som jag inte visste någonting om (utan guide) – så hade jag hoppat. Det var ju skitfräckt!

Dagen efter Midsommar så snorklade vi och simmade i grottor igen. Nu hade vi legat för ankar i två dygn – utan internet – så vi tog vår lilla dinge till nästa vik för att se om vi kunde hitta lite uppkoppling där. Och det gjorde vi – dessutom en jättegullig strandbar. Så det blev en liten birra också. Sicket coolt ställe!

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar