Loading Likes...

Kiel tog emot oss med åska och regn – men strax efter att vi hade lagt till vid Wik Sporthafe så slutade det. Hamnkaptenen – en mycket lugn, metodisk och välartikulerad man kom och tog emot avgiften – räckte över en Pocketmap och gav oss tips om var vi kunde handla – och var vi kunde äta gott på kvällen.

Vi gjorde såklart som han sa och promenerade till en näraliggande park för att äta gott. De verkade ha något sparris tema – det var sida och och sida ner med rätter som innehöll just sparris. Här gick det inte att betala med Mastercard, så Magnus tog en taxi till närmaste bankomat medan jag satt kvar som “pant” :- )

Vi cyklade också för att handla lite – och för att se om vi kunde få mer information om slussen. Det blev en lunch picnic i parken före vi flyttade båten till väntbryggan. Här var det billigare – OCH mysigare. Fast här fanns varken el eller vatten. Men vi kunde betala slussavgiften och få all info vi behövde för slussningen imorgon. Vi cyklade lite till och tog en öl i solen.

Slussningen gick fint även om hoppet ner till den väldigt väldigt låga flytbryggan blev väldigt högt. Själva Kielkanalen var ganska – ska vi säga ointressant om man nu inte är väldigt intresserad av stora båtar. Eller svanar – för det fanns det gott om.

Tiina vid tangenterna

2 Kommentarer
 1. Jan Zaaijer
  Jan Zaaijer says:

  Hey hey sailors, thanks for the nice chat and meeting the good Vikings. Wish you a good journey to Harlingen, Enkhuizen and Amsterdam.
  Any advise / help needed, just contact me
  Greetings
  Jan and Anneke Zaaijer
  SY Noorderwind

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar