Loading Likes...

13-14 juni 2019

Det doftar rent

Efter 5 ankringsdygn är det gott att komma i hamn. Vi ville skölja av Sofia som fått en massa brun sand på sig, och Ida har ju ett täcke av salt som vi ville skölja bort. Dessutom behövde vi tvätta och fylla på alla förråd. Både mat – vatten och diesel.

Det fick bli La Maddalena hamn. Vi fick fin hjälp att lägga till av en båtburen Marinero och en från bryggan. Vi trodde nog att det skulle vara himla jättedyrt här – men vi betalade 38 Euro per natt inkl el och vatten. Och det var bra sprutt på det vattnet – nästan som en högtryckstvätt!

Oj vad vi jobbade effektivt. Och snabbt! Och tvätten fick vi lämna in – och gissa om det doftade gott när jag fick tillbaka den. På kvällen gick vi ut på stan för en bit mat. Vi hade Googlat och hittat Il Grotto som skulle vara bra. Vi hade aldrig valt det stället om det inte var för att de hade fått så fina reviews. Vilken god mat! Herre jösses! Jag åt till och med skaldjur. Jag var tvungen att ta en bild, vilket jag nästan aldrig gör på mat. Så kommer ni hit någon gång – missa inte Il Grotto.

På väg hem lyssnade vi lite på musik och såg en skön trio som dansade framför oss. De var rätt så packade. Det såg ut som att det var två män som båda vill ha samma kvinna, och hon hade väl inte riktigt bestämt sig. Typ!

Sa jag det – att jag älskar Italien. Att gå på gatorna med de glassfärgade husen, och just denna kväll var hela staden fylld av vitklädda flottister med vita hattar. Det var som att vara med i en film. Fick aldrig någon bild på det – tyvärr.

Däremot lyckades jag ta denna bilden. Gubben som satt närmast statyn för sig själv hade väldigt roligt med den där stayn. Den andra ville nog helst inte vara med på bild.

Nästa dag hade vi lite regn faktiskt. Och åska! – Och då fick vi ny brun sand på båten. Så innan vi kastade loss för vidare äventyr blev det att skölja av båten igen. Rent ska det va…

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar