Loading Likes...
Almerimar 2019-10-31

Lackjobb!

Vi har ju valt att ha bordet samt våra nedgångsluckor i teak lackade för att det skall vara lätt att hålla rent. Är medveten om att alla inte gillar högblank lack, men jag kan verkligen älska att ha några detaljer lackade spegelblanka som kontrast till den obehandlade teaken i sittbrunnen. Dessutom har jag förstått att sidenmatt lack inte lämpar sig så bra för utomhus bruk, så blankt fick det bli.

Bordet har jag monterat isär en gång tidigare för omlackering men för nedgångsluckorna är det första gången på sex år som de får en ny behandling. Har hållit ganska imponerande tycker jag.

Nu var det dock dags att tvätta, slipa ner, tvätta, lacka, slipa igen, tvätta, lacka, slipa, tvätta och slutligen lacka igen. Målet måste ju ändå vara att få ytan att se ut som glas.?

Använder Hempels Dura Gloss och är mycket nöjd med resultat och slitstyrka. Är också ganska smidig att jobba med samt torkar relativt fort.

Får inte till riktigt samma finish på luckorna som på bordet, men nu är de i alla fall skyddade för ytterligare några år.

Slutligen fick sig även flaggkäppen 6 lager lack.?

Magnus vid tangenterna

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar