Loading Likes...
Almerimar 2019-10-31

Nya blandare och gammalt glas

För ett tag sedan bytte vi ut den gamla kranen i badrummet mot en av IKEAS varianter. Det var mycket enkelt att byta då kopplingar etc var av rätt dimension. Vi är jättenöjda med resultatet och det känns i alla fall som att IKEA har fått bra ordning på kvalitén på sina kranar, åtminstone i de högre prissegmenten.

Nu var det också dags för den gamla kökskranen att åka på tippen då den börjat läcka. På Brico byggmarknad i Roquetas del mar hittade vi denna snygga köksblandare från Hans Grohe som jag vet gör bra grejer. Kopplingar etc passade åter perfekt, men denna gång blev det lite stökigare då åtkomsten i skåpet under diskhoarna är sämre än i badrummet. Till slut blev det i alla fall så här bra!

Just det, glaset var det ju. Redan för 6 år sedan när vi byggde om Sofia för åretrunt boende monterade vi en svart glasskiva på skottet bakom diskhoarna. Tanken var att det lackade skottet med så intensiv och långvarig användning som vi skulle komma att utsätta det för inte skulle klara sig särskilt bra efter några år. Glaset blev riktigt snyggt och har funkat precis så bra som vi hoppades för att skydda träet. Var ganska enkelt och billigt att fixa. Måttbeställde en glasskiva hos glasmästaren, åkte till Systemtext i Mölnlycke och köpte svart folie av samma typ som man stripar upp bilar med. Satte folien på baksidan av glaset, monterade glaset med dubbelhäftande montagetejp och förseglade allt med en svart siliconsträng. Voila!

Magnus vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar