Loading Likes...
Almerimar 2019-10-31

Ny genua

Sofia har sedan vi köpte henne varit utrustad med en lite mindre 110% genua från Boding i deras G2 laminat. Vi har varit otroligt nöjda med detta segel då det gör båten mer lätthanterlig utan att tappa nämnvärd fart, åtminstone inte från halvvind och uppåt. På undanvindarna har vi ju numera tillgång till vårt Codesegel på egen rulle.

Inför avresan funderade vi mycket fram och tillbaka på om vi skulle chansa på att detta segel skulle hålla några år till eller om det var dags att byta till ett nytt. Efter samtal med Boding på båtmässan våren 2018 beslöt vi oss för att beställa ett nytt segel i duken Fibercon Hybrid Pro Radial från Contender. Detta är en vävd duk med slitstyrkan hos en dacronduk, men tack vara invävd dyneema liknande formstabilitet som hos en laminerad duk. Vi funderade även på att välja HydraNet Radial från Dimension Polyant som skall vara Rolls Roysen bland denna typ av dukar, men då den kostade ytterligare 10 000:- föll valet på Contenders ”kopia”.

Då vi satt avseglingsdag till 1 maj var det mycket viktigt att de kunde leverera i tid vilket de också lovade. När det sedan blev dags för dem att sy upp vårt segel visade det sig att de fått fel duk från Contender och den duk vi skulle ha fanns inte att uppbringa på flera veckor. Boding löste då detta på allra bästa sätt genom att erbjuda oss en uppgradering till HydraNet Radial från Dimension Polyant utan prispåslag. Mycket snyggt hanterat och vi fick ett ännu bättre segel!

Något försenat, men ändå i tid för avfärd kom så vårt nya segel som så här långt motsvarat alla förväntningar. Det står precis lika fint som den gamla G2:an, men med skillnaden att det förhoppningsvis skall klara sig minst 10-12 år i Medelhavets starka sol.

Dessutom lyckades vi sälja vår begagnade genua för 8 000:-, så mellanskillnaden för det nya seglet blev ganska rimlig.

Magnus vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar