Loading Likes...

Malaga – Granada – Almerimar
2019-03-01 -2019-03-06

Magnus fyllde år och det firade vi med en liten roadtrip. Vi tog oss till Malaga där vi hade bokat en mysig lägenhet mitt i den gamla fina delen av staden.

Ibland när man kommer till en ny stad så känner man direkt att man trivs. Skön stämning liksom – trevligt! Malaga är en sådan stad, det var vi båda överens om. Dessutom var det karneval och festligheter överallt. Att det är soligt och varmt gör inte saken sämre.

Under dagen och kvällen var vi runt i staden och i hamnen. Vi hyrde en el-scooter, hur smidigt som helst. Man laddar ner och betalar via en app. Vi såg flera som stod två personer på en scooter – så vi gjorde naturligtvis detsamma. Men sedan blev vi tillsagda av polisen – för så får man inte göra.

Vi var även på museum. Det var en kille som stod intill vårt lunchställe och sålde posters som gav oss tipset. Vi är glada att vi följde hans råd. Museo De Malaga var ett trevligt museum och dessutom gratis för EU-medborgare. Snyggt gjort och texterna fanns även på engelska vilket inte alltid är självklart i Spanien.

De är bra på det där med karneval i Malaga. Folk var utklädda överallt. Barn och vuxen ofta i samma stil. I gatuhörnen stod det olika grupper och sjöng. Just denna kväll var det även en Drag Queen tävling på stora scenen. Jag har satt ihop en liten film så ni får ta del av karnevalsstämningens – men jag stod lite dumt bakom en högtalare.

Kolla in dojjorna! Jag förstår inte hur man kan gå i sådan skor.

Länk till Malagas festivalvideo

På natten kom Ylva med flyget från Göteborg. Konstig tid att anlända till staden. Efter några timmars sömn och efter en god frukost på stan tog vi bilen och åkte till vår favoritstad Granada.

Här hade vi också en lägenhet med tillhörande parkering. För att parkera bilen fick vi köra in bilen i en hiss. Visste inte ens att sådana fanns. Smart! Det fanns även en snurrplatta så att man skulle kunna vända bilen i garaget som ju såklart var litet och trångt.

Vi promenerade runt och njöt av den fina staden och folklivet. Mestadel i den Moriska delen, Albaicain. Besökte även The Alhambra – där vi tog en fika på det lilla gulliga hotellet, med den roliga servitören som verkade på alla sätt skräddarsydd för den lilla lilla trånga matsalen.

Vi har redan varit på Alhambra så vi valde att inte göra den stora turen. Man kan gå in genom Puerta de la Justica utan att betala entréavgift och se och uppleva ganska mycket ändå. Vi besökte Palacio de Carlos V, ett italienskt renässanspalats. Här finns två museer, ett konstmuseum och en spännande utställning som förklarar hur restaureringen gått till. Vilket arbete de har gjort – och fortfarande gör.

Vi gick till Mirador San Nicholas med den fina utsikten över staden och Alhambra. Här tog vi en Sangria i solen och njöt av utsikten. Efter den goa promenaden var det gott att landa i lägenheten igen och vila fötterna lite. Vi passade även på att titta på skid-VM och våra svenska fantastiska tjejer.

Till kvällen hade vi bokat en Flamencoshow, vilket i alla fall jag längtat efter att få uppleva. Och ja – stundtals var det vackert och bra. Men ibland kanske lite… obegripligt och lätt hysteriskt. Hade kanske varit bättre om man haft ett program som förklarade lite vad de sjöng om.

På vägen dit fick vi se en procession på de trånga gatorna med både rökelse och trummor. De som bar den tunga statyn hade det riktigt tufft, även om de var många som delade på bördan.

Vi hade också glädjen att få lyssna till ett härligt gäng som spelade trummor. Skulle gärna vara med i ett sådant gäng. Massor av energi och glädje.

Satte ihop en liten film till… Kika på alla fötterna som bär den stora tunga statyn i proccesionen.?

Vi funderade ett tag på skidåkning i Sierra Nevada, men släppte taget om det. Ylva skulle ju bara vara här i några dagar. Istället blev det några riktigt goa dagar i Almerimar. Jösses – vi hann med väldigt mycket på bara 6 dagar.

Det blev en cykeltur till naturreservatet Punta Entinas-Sabinar i hopp att få se några flamingos. Det gjorde vi tack vare medhavd kikare Jätteglad att vi gjorde det – för det var så fint nu när allting börjar blomma.

En underbar vandring i bergen (Ugíjar-Sierra Nevada).

Dessutom fanns det tid till en Sangria i solen tillsammans med Dee och Niel – sittbrunns häng med Ingemar och Eva ombord på Illusion – och till och med att bara ligga på stranden och sola sig lite. Det blev till och ett dopp i havet, vi gissar 16 grader. Men underbart. Och dessutom härlig morning Yoga med all the ladies. Vilket privilegium att få Yoga tillsammans med dem – under en palm – intill stranden.

Efter denna händelserika vecka körde Magnus oss till Malaga. Ylva skulle hem till Göteborg igen – och jag skulle ju till VIAS (Frankrike) och träffa min goa tjejliga. Det blev några glada partydagar. Helt galet faktiskt. Har aldrig varit med om något liknande. Men mer om det en annan gång : -)

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar