Ny gasolinstallation

Loading Likes...

För att slippa byta gasolflaska så ofta ville vi ha minst en P5-flaska, gärna i komposit för viktens skull. Då det inte fanns någon lämplig plats för en sådan fick vi skapa en själva. Vi valde akterbänken på styrbord sida där det inte fanns något i vägen. Fick tag i lämplig lucka hos Hjertmans, och sedan var det bara att sätta sågen i plasten. Alltid lika nervöst…

Nya gasolboxen plastad

Nya gasolboxen plastad

Boxen och luckan är helt tät in mot båten samt med dränering i botten. För en ännu säkrare installation passade vi också på att installera gaslarm med fjärravstängning från köket. Allt har fungerat mycket bra, och vi klarar oss nu i ca 10 veckor på en flaska gasol vid daglig användning.

Larm och fjärravstängning från Truma.

Larm och fjärravstängning från Truma.

 

[fblike]

2 Kommentarer
 1. Lars Lundgren
  Lars Lundgren says:

  BJag har precis klivit in i Bavariavärlden.
  Och är förvånad över att det inte som standard finns dränerat utrymme för gasol.
  Nu måste jag precis som du fixa detta.
  Hittade du skåpet hos Hjertmans eller blott en lucka?
  Var köpte du fjärrgasolavstängningen?

  • SySofia
   SySofia says:

   Hej Lars,

   Ursäkta sent svar. Vet inte vilken modell du har, men det brukar finnas ett skåp för de smalare tyska flaskorna i ”gången” ut till badbryggan. Genom att fila lite på insidan luckan kan man få plats med en 2012:a.

   Vill man som vi få plats med en större PK5:a får man dock bygga ett nytt utrymme. Själva skåpet byggde vi själva med hjälp av plywood som vi sedan plastade och målade med topcoat. Luckan köpte vi på Hjertmans.

   Lycka till!

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar