Loading Likes...

Är så glad att Amsterdam Marina ligger på ”fel sida”. Det gjorde ju så att vi fick upptäcka en annan sida av Amsterdam. Dessutom gick det en färja alldeles intill – som tog oss över till själva centrum. Väldigt smidigt!

Intill marinan ligger NDSM-werf, ett gammalt varvsområde fullt av överraskningar. Här kunde vi se en gammal lyftkran som var omgjord till ett hotell, ett gammalt lagerhus omgjort till ett konstkollektiv, ett väldigt litet tivoli mm.

Noorderlicht Cafe – Sexyland – Pllek och Cannibale Royal är bara några av alla dessa annorlunda och roliga ställen dit man kan gå för en bit mat – skön musik – eller bara chilla. Efter att ha lyssnat till väldigt konstig musik på Noorderlicht Café gick vi till Pllek för en drink. Här kunde man sitta vid en lägereld på en strand– eller slänga sig i en Saccosäck och njuta av utsikten över Amsterdam.

Över huvud taget är det roligt att se all arkitektur – och kreativitet – överallt.

Amsterdam Marina
Kan han se mig – eller? Tänkte jag när jag tog ett bad – jag menar i badkar – med utsikt över marinan och Amsterdam. Det stod en man på bryggan och kikade rakt på mig. Men tänkte jag – det vore ju helt galet att ha så stora fönster så att man ser rakt in när folk badar – tänkte jag, och fortsatte att njuta av mitt bad.

Sedan visade det sig att det fanns en knapp att trycka på – som liksom förvandlade fönstren till frostat glas på något sätt… Det hade jag ingen aning om… Ha ha ha – och vid en efterkontroll kunde jag se att man faktiskt hade riktigt god sikt från bryggan….

Marinan var fantastisk, vi trivdes jättebra. Fina möjligheter till dusch och bad – verkligt bra tvättmaskiner – och både restauranger, barer och caféer nära. Och som sagt – nära också till färjan. Det känns verkligen stort att ha seglat hit – och det är alltid roligt att segla in i en storstad. Särskilt när man blir emottagen av så fina grannar.

Marianne och Carl som bodde ombord på Karma – skulle till Sverige. Så en kväll satt vi och utbytte tips och erfarenheter. Kanske att det allra bästa med Amsterdam är just människorna. Vi hoppas att få träffa Karma och deras besättning igen – kanske när de givit sig av på deras länge-resa.

Vi gillar Amsterdam – så vi stannade i 5 nätter
Det blev såklart tid till både kika och uppleva massor – och faktiskt också tid till lite vardagsliv. Båt-tvätt – Kläd-tvätt – cykeltur (för att hitta en ny luftavfuktare) – och jag tog en tur med cykeln över till Vondelspark för att uppleva lite Salsa Summer Breeze. Så glad att jag gjorde det, massor av dans och glädje.

En dag tog jag och Magnus vår egen lilla dinge över och körde runt i kanalerna. Trevligt! Mycket trevligare än att cykla eller gå runt i staden. Det är så mycket cyklar överallt – att det är nästan förenat med livsfara. Men vi testade det också – att cykla alltså!

Tillsammans med Sussie och Jocke från Mo Chara var vi över i Amsterdam och kikade på Red Light distrikt bland annat… Så otroligt mycket folk.

Tiina vid tangenterna

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar