Loading Likes...

Nu lämnar vi Holland efter att ha njutit av ett stilla kanalliv. Vi gillar Holland – och deras invånare och vi har ju haft ett sådant härligt väder. Men nu längtar vi efter lite öppet blått hav och vind i seglen. Det ska bli så spännande att ge sig ut i Nordsjön igen – och segla i den hårt trafikerade Engelska kanalen. That´s a first!

Sedan Amsterdam har vi besökt Haarlem som välkomnade oss med en rejäl åskskur. Eftersom det samtidigt var väldigt varmt – gjorde jag ett regnskydd till förpiksluckan av min regnponcho. Jag var dessvärre lite oförsiktig när jag skulle in i båten igen så jag halkade och slog huvudet i akterpulpit. Det är helt galet att ett litet sår kan blöda så mycket.

Haarlems kyrka kan mycket väl vara en av de allra finaste jag någonsin sett. Över huvudtaget verkar det här med stora – jag menar – verkligen jättestora kyrkor vara stort i Holland. Kan det har varit en tävling i gamla tider?

Denna kunde vi inte gå in i – men oj – vilka byggen. Det gäller inte bara kyrkor – det har också varit riktigt roligt att kolla in hur de bygger sina bostadsområden… Här verkar det inte finnas några regler alls faktiskt – men massor av kreativitet.

Vad var bäst? – Ja om du frågar mig var just Leiden och Harlingen finast. Trivdes kanske allra bäst i Leiden. Enligt Marianne som vi mötte i Amsterdam brukar denna stad kallas mini-Amsterdam. En studentstad – med Hollands längsta shoppinggata, massor av coola caféer och härlig stämning. Och inte riktigt så mycket folk och cyklar.

Sedan var väl också de tre tillfällen som vi svajankrade riktigt bra – vi älskar att svajankra. Och när det nu blir 27-28 grader varmt är det gott att kunna bada – även om vattnet är sött och brunt. En dag drabbades vi av en rejäl åskskur – och då kom det väldigt mycket vind… Vi droppade därför ankaret och väntade ut ovädret. Jag tycker faktiskt att det är både läskigt och fräckt på samma gång med åskoväder.

I Lieden hittade vi en fantastisk printshop – som kunde trycka upp både visitkort och några T-shirts medan vi väntade. Vi är så nöjda med dessa. Vi har hängt ihop med Mo Chara – men eftersom de både vill köpa ost i Gouda – och sedan behövde hämta sin dinge i Rotterdam så skildes våra vägar åt. Men vi räknar med att ses igen.

Ps – vi kan nu avslöja att Arken finns… Den ligger i en kanal alldeles nära Rotterdam. Kan ju vara bra att veta….

Tiina vid tangenterna

Och några bilder från Harlingen

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar