Loading Likes...

Det har krävts lite planering för att det ska kännas gott att ge sig ut över den beryktade och hårt trafikerade engelska kanalen. Det är ju både tidvatten – strömmar och trafiksepareringszoner att hålla reda på. Dessutom en nattsegling – och då krävs Mangans goda Bolognese. Det blev en tidig utslussning i Stellandam – och en seglats i ganska stökig sjö i 8-12 m/sek från Nordost.

Väl framme har vi fått lära oss att man först ropar upp Port Control – och därefter själva Marinan. Trots att vi ankom väldigt sent på natten (eller tidig morgon) fick vi snabbt svar och hjälp av båda. Vi fick styra norrut igen – då det kom 3 stora färjor samtidigt som oss… och här gäller störst kör först.

Väl på plats – blev det bums i kojen för att sedan vakna och direkt kliva iland för årets första Fish and Chips… JAA! – Till frukost… bara för att man kan… Jag för min del är väldigt glad att jag valde den lilla sizen. Magnus var dubbelt så stor – så han var mätt hela dagen.

Promenerade upp till Dover Castle och jag är så glad att vi gjorde det. Fint väder – fantastiskt slott och historia – och fin utsikt. Dessutom var det gott att röra på sig. Annars tyckte jag nog att Dover var lite – omysigt på något sätt. Men – hela marinan var under ombyggnad – så det blir säkert bra när det är klart…

ps – det var inte så mycket båtar – förrän vi närmade oss Dover…

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar