Loading Likes...

18-20 juli 2019 – Sivota och Lefkas

Så var vi bara tre…

Sívota
Då seglar vi vidare igen, en man mindre i besättningen. Vi hade siktet inställt på Fiskardo som ligger på Kefalonias nordöstra spets. Men när vi kom fram tyckte vi nog att det blev en lite för kort seglats, så vi seglade vidare. Istället valde vi att ankra i en vik intill den lilla byn Sívota som ligger på ön Lefkas.

Det visade sig vara ett riktigt bra val – här var det ju ursnyggt! – vilka fina ställen. Viken var liten och därför ankrade man tätt.

Anton körde ett träningspass med paddleboarden igen – vilket är toppen när det nu är så varmt. Sedan tog vi en drink på ett av de många barerna som låg på den lilla strandpromenaden.

Vi tog en promenad också – och kunde notera att de hade getingfällor överallt. Både Anton och Magnus har KBT tränats mot getingskräck under de här dagarna. Det finns så många att man liksom bara måste ge upp. På ett ställe bad vi att få en sån där kaffe-brännar-grej – som hjälpte lite.

Det blev ett parti Plump ombord före vi tog oss in till strandpromenaden igen. Denna gången för att äta. Det blev bästa burgaren, på bästa stället, med den coolaste servitören. Servitören var så poppis att flera gäster ville ta ”selfies” tillsammans med honom. Så – ja – om ni åker hit – missa inte Sivota Bakery Cafe. De hade också väldigt go’ glass.

Synd att Oskar inte är med oss nu men han skulle ju hem och jobba på Varbergs Surfevent. Som tröst fick vi en glad rapport hemifrån. Allting var toppen hemma! – och resan hem hade också gått bra.

Lefkas
Nästa dag seglade vi till Lefkas stad som ligger på ön med samma namn. Vid stadskajen där vi förtöjde var det lite grunt. Eftersom vi backade in var det rodret som bumbade i en sten. Inte bra! Magnus dök ner för att kika om det blev några skador – men Puh! Inga problem! Bara lite färg som skavts av. Vi löste detta genom att dra oss längre ut och därmed långa linor till land.

Lefkas stad liknar ingenting vi sett tidigare. Det kändes väldigt o-grekiskt – och inte heller italienskt. Det är svårt att sätta fingret på det, kändes väldigt exotiskt i alla fall. Typ – Karibien?!

När jag senare läser om Lefkas visar det sig att husen är på detta speciella sätt för att vara ”jordbävningssäkrade” (?) – och det var Venetianerna som grundade staden redan på 1700-talet. Hursomhelst det var trånga gränder, glada färger, mycket plåt och trä. Det var lite kåkstad på sina ställen.

Det var ganska folktomt på under dagen, men såklart massor av folk på gatorna, restaurangerna och barerna under kvällen. Anton skulle flyga hem nästa morgon – så vi åt en riktigt god middag ombord. Spelade ytterligare ett parti Plump och därefter hyfsat tidig läggdags.

Det är bara 20 minuter till Prevezas flygplats, så Magnus hade hyrt en moppe. Jag fick vinka av från båten. Det har varit så fantastiskt att ha våra fina ungdomar hos oss. Nu är det städa ur, bunkra på nytt och ladda om – för ikväll kommer Karlsson. Mera semester alltså!

Tiina vid tangenterna

Ps Just det – för att citera Mikel – ”Maybe It´s Knowledge Entering Life”

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar