Loading Likes...

Santiago de Compostela

Efter frukost på ett litet café i Muros tog vi bussen till Santiago de Compostela. Det kändes lite konstigt ändå att lämna båten så i främmande land, men vi visste att här har de koll. Bussresan gick genom ett väldigt vackert landskap och tog knappt två timmar.

Väl framme checkade vi in på det lilla hotellet San Carlos och det var dags för lunch. Med karta i hand gick vi mot den gamla delen av staden där också den fina katedralen finns. Här fanns det många små matställen och butiker, mest souvenirer. Vi fick se och höra vacker musik spelad av en något annorlunda gatumusikant som reser runt med sitt piano och spelar klassisk musik. Googla Stadtgeklimper.

Nå – själva katedralen är byggd på samma plats där Aposteln Jakob är begravd. Det är alltså Jakob som är anledningen till varför så många pilgrimer söker sig hit. Jakob kallas Santiago på spanska fick vi lära oss och det är Spaniens skyddshelgon.
Vi såg såklart många pilgrimer som vandrat den 160 mil långa Jakobsleden. Den otroligt vackra katedralen är slutmålet på vandringen. Väl framme blir det starka känslor för dem när de äntligen kan omfamna sitt helgon. Vi tyckte att det var fantastiskt vackert.

Vi gick också till Parque de la Alameda som är en omtyckt park enligt kartan. Men det vi såg var en park i behov av lite kärlek. Det låg en liten kyrka eller ett kapell som var målad med graffitti och intill där hade några uteliggare slagit läger.

Senare på kvällen gick vi åter igen till ”gamla stan” för att se och uppleva både gränderna och katedralen i kvällsbelysning. Det var som väntat väldigt mycket folk, men ändå väldigt fint. Efter en bit mat fick vi också uppleva magi. I ett vackert valv – alldeles intill katedralen där stod en man och sjöng opera så vi fick tårar i ögonen – både jag och Magnus. Tack för det! Det kommer vi aldrig att glömma.

Nästa stopp – Bilbao! Därefter – Hem till Götet!

Tiina vid tangenterna

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar