Loading Likes...

Vi seglade igen i lätta vindar i varmt och soligt väder för att ta oss till vår första ankarvik i UK. Det är ju som bekant tidvatten och strömmar som gör att vi tvekar lite grann. Annars så älskar vi att ligga på svaj – och bada från båten och ta dingen in till land.

Nu hade vi siktat in oss på Chichester – och om vi går in i Low Tide så ser vi ju… Det var en populär plats – och med sol och ca 20 grader i vattnet så var där många båtar. På dagen! Men många lämnade före natten.

Vi tänkte – Bäst vi frågar en ”local” om det är okej att ankra här? – och just då kom the Harbourmaster med sin båt, vilken bra tajming. En av dem kom ombord och visade några lämpliga platser på vårt sjökort. Vilken service! Det visade sig att han hade en svensk fru, och att barnen lärde sig både engelska och svenska.  Kul!

Kom just att tänka på att vi inte har sett så många svenska båtar. Inte en enda faktiskt… Ja – förutom vännerna ombord på Mo Chara, som just nu befinner sig i Holland-Belgien. Men vi hoppas att vi träffas igen ganska snart.

Nå, vi valde en plats och ankrade med mycket kätting, med tanke på tidvattnet – sedan tog vi dingen in till byn. Och såklart – en pint på puben! – vi är ju i England.

När vi passerade en brygga utbrast Magnus – men!? – Där är den ju – den bryggan har jag sett på YouTube. Paret Paul & Sheryl från Youtube kanalen Distant Shores hämtade sin första och sin andra Southerly från det numera konkursade Northshore Southerly varvet. Jag fattar inte att han kände igen den lilla bryggan.

Fick inte så bra bilder – men det kanske jag kan lösa imorgon. Visst är det konstigt att det står båtar på torra land. Såg en man som gick omkring på sjöbotten med sitt ankare. Bara en sån sak ; -)

Magnus tog ett bad – men fick hålla i sig ordentligt då strömmen var starkare än man kunde tro. Jag tog därför ett snabbt beslut. Jag tar ett bad imorgon istället – när det är slack vatten.

På kvällen blev det grillmys ombord! Det är härligt att vara…

Tiina vid tangenterna

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar