Loading Likes...

Förbud och farligheter

Även Brighton har sin Pir – men den var inte alls lika fina som den vi såg i Eastbourne. Dessutom mycket skruttigare. Intill fanns ett skelett av den gamla piren – som jag tror brann upp. Intressant nog så har man ett helt tivoli på denna pir. Detta trots rost och ruttet trä – med hål rakt igenom plankgolvet. Kändes typ – inte helt säkert.

Mata inte fåglarna – pliiis…

och ja – få inte för er något… Men var beredd för det är ganska troligt att golvet brakar sönder – och då blir det ett ganska högt fall innan du plumsar i vattnet under.

Seglingen

Vilken tur att vi har vårt älskade Code segel ändå. Vi har haft stor glädje av det i lätta vindar – snett akterifrån. Och med nya genuan så blir Wing on Wing en fantastisk segelsättning med ca 130 kvadrat segel – perfekt när vinden kommer akterifrån.

Idag såg vi på sjökortet att vi skulle segla förbi beryktat vatten med Dangerous Waves – förbi den rödvitrandiga fyren Beachy Head. Extremely dangerous waves till och med – det kunde jag läsa på en myndig hemsida. Men när vi seglar förbi i lugnt väder kunde vi inte se en enda ”eddis”. Däremot är det en fantastiskt fin kuststräcka – med finare vita klippor än i Dover.

Så här nöjd är jag när jag inser att jag slipper farliga vågor – och när solen skiner.

Och det finns för övrigt mycket annat som är farligt – dessa skor till exempel. De kan skapa stora problem på ojämn gata. Bara som exempel. Fast jag vet inte – borde jag ha köpt dessa? -man vill ju leva “on the edge”.

Mera lekfullhet… Ni som känner oss väl vet att detta skulle vi vanligtvis bara gå förbi – så det är verkligen sant det där – att man kan förändras…

Brighton är en jätterolig stad, särskilt om man är intresserad av konst och musik. Vi hade bara en dag, men hann ändå med att besöka den otäcka piren – äta en go pizza (på rekommendation av ett par jolly good english gentlemens) – ta bussen in till den gamla delen av stan och där besöka en riktigt mysig pub för en pint eller två.

Det senare tillsammans med Michael som ensamseglar – lite ungefär samma sträcka som vi. Första gången vi sågs var i utslussningen av Kielkanalen. Han berättar att hans fru blir lite sjösjuk – så inför större överfarter så flyger hon istället. Ja – och så behövde hon åka hem till Hamburg ibland och jobba. Efter kvällens runda på staden fick vi ett glas vin eller rom ombord på Michaels båt – och då kom även det tyska paret från intilliggande båten Momentum över. Trevligt!

Nu har vi kommit fram till att vi är lite trötta på hamnar och marinor – vi behöver en ankarvik. De goa engelsmännen som vi träffade på pizzerian tidigare idag – och det tyska paret som seglat i dessa vatten förut  – kom med några tips som vi ska försöka oss på. Redan imorgon!

Ps – if you ever going to this area… Gäller även de som besöker stranden…
Ta det där med Dangerous Waves på allvar… läs mer här ; -)

https://www.brighton-hove.gov.uk/content/leisure-and-libraries/seafront/sea-safety

Tiina vid tangenterna

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar