Loading Likes...


Det kändes nästan lite stressigt med alla båtar, sjömärken, grynnor och skär när vi nådde fram till skärgården med siktet inställt på Grebbestad. Helt olikt det vi upplevde i Skottland.

När vi kom till själva gästhamnen möttes vi av det som vi annars är så vana vid – dvs smockfull hamn och flera båtar som cirkulerar för en klassisk huggsexa om nästa plats som blir ledig.

I Skottland har vi istället anropat hamnkapten via VHF – och fått en plats hänvisad. Ingen stress alls alltså. När vi anlöpte Stronoway på yttre Hybriderna stod de till och med och tog emot och hjälpte till med tamparna.

Vi hittade en ledig Dockspot och lade till och vips så stod Claes färdigpackad och klar för avmönstring. Det gick himla snabbt allting, men han hade ju en buss att hinna med. Dessutom ses vi igen om några dagar då vi samlar seglargänget för några dagars Bohussegling. Det blir en fin avslutning på årets semester.


Känns gôtt att vara i hemmavatten igen – och extra skoj att Kajsa & Hans tog emot våra tampar. Efter att vi fått allting på plats tog vi en lunch på Röde Orm och betalde hamnavgiften. Och just det ja – här är det ju norska priser, det hade vi också glömt. Vi betalade 480 kr och 50 kr för elen. I Skottland låg hamnavgifterna på ca 25-32 pund.

Nästa dag när vi tankade så upptäckte vi att man kanske har det bättre på denna sidan – Svinnäs Marina. Lite lugnare – och man kan hyra kajak alldeles intill. Sedan kan man ju alltid ta dingen över till partyt och butikerna.


Det bästa med Grebbestad är att Sharon & Martin har sin sommarstuga här. Denna gång var vi hos dem ena dagen för en härlig grillkväll – och hos oss nästa dag. Vi låg för ankar i viken utanför Edsvik camping som ger gott skydd. Magnus gjorde sin goda fiskgryta (som är to die for) och vi spelade tärningsspelet 10 000 som vi lärde oss av Dennis & Katarina – sy Resolute.

Reglerna till tärningsspelet finner ni här

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar