Loading Likes...

Efter mer förberedelser i väntan på vår gast kändes det som att vi aldrig varit så redo för avfärd någon gång. Nu hade vi i och för sig sett i flera väderappar att det fanns risk för en väldigt lugn överfart till Norge – vi kanske inte ens skulle kunna segla.

Vi plockade ändå fram klibbdukarna som omsorgsfullt placerades på köksön och runt spisen. Men den nyinstallerade sjökojen nämndes inte ens.

När Håkan kom vid 20-tiden (direkt efter jobbet) så kastade vi loss alldeles omedelbart. Ingen tid att förlora – vi har ju semester.

Efter lite kaffe med tillhörande småprat, delade vi in oss i olika vakter. Magnus berömda Spagetti Bolognese serverades till min stora förtjusning. Kan äta den alla dagar i veckan. Så gott! Vi körde 3 timmars pass – vilket gav 6 timmars frivakt. Detta fungerade utmärkt för oss.

Nu var jag aldrig orolig för just Norge-överfarten eftersom det har vi gjort ett par gånger förut. Men det känns stort att korsa Nordsjön och det känns tryggt och bra att Håkan är med oss. Han har gjort denna resa en gång tidigare.

Överfarten blir lugn och mysig – och även om det är trist att gå för motor känns det bra med en mjukstart. Under min vakt passar jag på att sjörulla potatisen – det är ju ändå midsommar.

 Tiina vid tangenterna

22 juni Marstrand – Norge

Resan tar ca 15 timmar med 2-4 m/s rätt i rumpan.

Sol och moln – och svalt för att vara sommar. Klarade oss nästan helt från regn.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar