Loading Likes...

4 augusti – Vieste (Italien)

Al ritorno! – Italia

Efter många dagar utan el och vatten är det alltid väldigt härligt att lägga till i en marina. Nu kunde vi skölja av allt salt både från Sofia och Ida (som våra båtar ju heter), och fylla på vatten och riktigt slösa.

Dessutom slutade det gunga. Nu behövde vi vila efter de starka vindarna vi fick i Mattinata (se tidigare inlägg). I Vieste finns 3 eller till och med 4 olika marinor. Konkurrensen är hård. Och vi fick en supereffektiv och helt fantastisk hjälp med tilläggningen.

När vi sedan åt lunch åt vi på ett ställe som hörde till en konkurrerande marina. Ägaren där undrar varför vi valde just den vi valde. Hennes låg närmare inloppet. Vi berättade och visade henne Navily och förklarade att vi valde efter den info vi kan få tag i. Reviews blir viktigare och viktigare!

Det är vackert! Men varmt! Vi tycker i ärlighetens namn att det är lite kämpigt när det blir över 30 grader. Båda två. I alla fall när det är många dagar på raken, och fortsätter att vara varmt på kvällen och natten.

När vi kikar på 10-dagsprognosen ser det ut att fortsätta. Många skulle säkert bli glada över det, men jag hoppas på några grader svalare. Det är ett väldigt ovanligt – och ostadigt väder har vi fått höra. Mycket åska. Särskilt i de områden dit vi är på väg. Huh!

Men nu är vi i Vieste – och i slagläge för att ta oss över till Kroatien. Vieste är supergulligt med alla sina gränder. Här hänger tvätten som i Lady och Lufsen och italiensk musik hörs från restaurangerna.

Vi bestämde oss för att äta något riktigt gott, eftersom vi nu lämnar Italien. Vi älskar de italienska smakerna. Fann en restaurang med en galet vacker utsikt. Det blev ju riktigt romantiskt.

När vi sedan promenerade hand i hand genom staden hörde vi någon som spelade sagolikt vackert på fiol. Killen står i jeans och spelar med en sådan inlevelse så man nästan svimmar. Alessandro Quarta – undrar om han finns med på Spotify.

När vi kom tillbaka till båten och kikade på väderprognosen igen såg vi att det är bäst att vänta en dag till, så då gick vi ut en sväng till. Det fanns ju några barer och restauranger i själva marinan också.

Nästa dag var vi runt och försökte få till ett utklareringspapper – som vi hört att de vill se när vi kommer till Kroatien. Detta kunde de inte ordna. Däremot kunde vi få ett signerat och stämplat kvitto som bevisar att vi har betalat hamnavgiften och avgått från Italien i alla fall.

Det blev frukost på ett ställe i staden och dessa croissanter är ”to die for”. Det finns en liten touch av citrus. Godaste jag har ätit. Smakade dessa även i Brindisi – och i Ponza så nu måste jag lära mig hur man gör sådana.

Nu lämnar vi Italien och siktar mot Kroatien som sagt! Italien har för mig (Tiina) varit bäst hittills. Nu ska det bli spännande att se det många säger är det vackraste seglingsområdet – Kroatien.

Ps Såg flera av dessa mystiska byggnader i Vieste, men vi fick aldrig klarhet i vad de var för något. Någon som vet?

Tiina vid tangenterna

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar