Loading Likes...

Full fart i Fuengirola

Det blev det full fart och extra allt när Jocke och Petra kom till oss för en superkort visit. De kom på fredag eftermiddag och åkte hem natten mellan söndag och måndag. Men underbart är kort, som bekant och oj – vad vi hann med mycket.

Vi började med att fira Petra som fyllde år!!! Först med en drink uppe på taket på ett hotell nära hamnen. SKY Bar – och vilken utsikt. Vilken solnedgång…

Här fanns också en pool – MEN – det var också bikiniförbud enligt skyltarna. Vi undrade ganska mycket varför det inte var ett härligt poolparty och massor av musik och folk här uppe. Och om man nu inte får ha badkläder – när används då poolen?
Födelsedagsmiddagen avnjöts på Casa Colon – Så gott! Vi kanske lyckades finna Fuengirolas bästa matställe – tror vi. Rolig servitör också.

OCH väldigt mycket i Brandy glasen. Kanske en hel kvarte – delat på två då. Nej men, jag skulle säga att vi stormtrivdes.


Nästa dag blev det full fart – eller fartfyllt. Åtminstone om man satt där bak. Jocke och Petra hade hyrt en gaaanska cool bil. Så det blev en Roadtrip såklart.

Med bra musik – fint väder – och skön frihetskänsla – även om jag inte såg något : -)


Först ett stopp på en marknad. Det visade sig att både jag och Petra är… ska vi säga inte sådär jättebra på shopping. Men vi lyckades tills slut köpa oss varsin väska, även om det mest berodde mest på att det inte gick att säga nej till den där säljaren. Jocke köpte sig ett fint bälte – och Magnus köpte… en Basilika planta för 2 Euro.


Vi stannade till för ett kort lunchstopp i Puerto Bunuf- Vi hade tänkt att lägga till där för en natt eftersom man bara måste uppleva det. Men vi kunde inte motivera oss till att betala den hamnavgiften.
Här ligger det galet många pengar i sjön – och på land.

Våra underbara finska grannar i Fuengirola berättade att den största båten inte hade lämnat hamnen på många år och att ägare aldrig är där… Jag vet inte om det är sant…

Huvudmålet för resan var bergsbyn Ronda. Här upptäckte vi att både Magnus och Jocke var – ska vi säga – försiktiga – när det gäller höjder…

Ronda som sägs vara tjurfäktningens hemstad och lär ha en av de äldsta och vackraste arenorna i Spanien. Denna missade vi helt och inte mig emot – jag har väldigt svårt att förstå detta djurplågeri. Har just lärt mig att i Portugal så dödar man inte tjuren förrän efteråt. Vet inte om det gör saken bättre. Vi fokuserade istället på Parken och den gamla fina staden och broarna.

Ronda ligger på ca 740 meters höjd och själva staden delas av en 120 meter djup ravin med en riktigt gammal fin bro emellan.

Ronda är en av Spaniens äldsta städer – även om jag tycker att jag har läst det om många andra orter också. Staden har befolkats av både Kelter, Fenicier, Sveber och Morer så för den historiskt intresserade finns massor att hämta.

Även författare, musiker och konstnärer uppskattar staden, Hemingway bland annat. Så ja – till och med under speedsightseeing lär man sig massor. En glass senare bar det av hemåt (till Fuengirola) igen.


Efter denna mysiga roadtrip och dagens alla fantastiska upplevelser kändes det helt rätt att landa i båten för en barbecue och ett parti 10 000. Det är ju ett väldans roligt spel, tycker i alla fall vissa av oss ; -)

På söndagen fick vädret avgöra – och eftersom det fanns tunga moln åt Malaga hållet – och över Fuengirola – blev det en tur till Marbella för en shoppingtur i den gamla staden. Ja – nu var det det där med shopping igen. Det är vi som sagt inte så bra på – så åkte därifrån tomhänta.

Vi hittade ett kul ställe för vår lunch. Här plockade sina pinchos från en bardisk. Varje pincho hade en liten färgad cocktailpinne och dessa pinnar använde servitören för att räkna ut notan. Det var svingott – och det var lätt att ta fler än man hade tänkt sig – särskilt eftersom den gulliga servitören också gick runt med varma – väldoftande pinchosar – och frågade om man vill ha… Smart!


Sista kvällen (finalen) ville vi ju skulle vara lika bra som allt varit hittils. Vi hade fått ett tips från våra gulliga finska grannar (som varit i Fuengirola i 3 år), men denna restaurang var dessvärre stängd.
Nu var klockan mycket – och vi hade allihop ett ganska lågt blodsocker så detta ledde till att vi troligen hittade byns sämsta restaurang.

Det är helt otroligt faktiskt. Vi ignorerade samtliga varningstecken som vi känner till – som fotografier på maten – okunnig personal – få gäster – maträtter från väldigt många olika kök – två olika pizzor – två olika hamburgare – två namnlösa röda viner – som killen som vi beställde av hade noll koll på osv. Så ja det blev en middagsupplevelse att skratta gott åt… Det blev fryspizza – Typ!

Men trots det – Vilken underbar helg – tycker vi! Kom tillbaka igen – ofta!!!

Tiina vid tangenterna

FLER BILDER….

7 Kommentarer
  1. Lars-Åke Eriksson
    Lars-Åke Eriksson says:

    Hej SySofia (min mamma hade Sofia som andra namn så jag kallade henne ibland för Sooofia…) Vad härliga bilder och vilken skön helg ni fick tillsammans med goa vänner. Det suger! Vad kul att ni var ändå uppe i Ronda. Underbar stad. Hoppas att ni får ha fortsatt fint väder och många fina äventyr på er seglats. Lycka till! Lars-Åke

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar