Loading Likes...

Mallorca 13-17 maj 2019

Vi älskar Mallis, och det visste vi ju innan. Vi har ju varit här förut. Men vi har aldrig seglat hit förut. Och det är väldigt speciellt, nästan lite overkligt 🙂 Överseglingen från Ibiza var för övrigt – heeeelt fantastisk. Igen en härlig överfart! Den från fastlandet till Ibiza var också helt super. 6-7 knop i snitt. Båda bjöd på Delfinbesök.

Det var ju lite darrigt då vi hade fått motsägelsefulla väderprognoser. Den ena sa hård vind från Nordost, den andra sa svaga vindar från Sydväst. Jag var inte så aktiv under själva seglingen – eftersom jag sovit dåligt. Det hade varit en gungig natt. Michael (Fanta Four) startade tidigt, jag trodde då att han fått nya besked gällande vädret. Vi och Illusion startade därför en kort stund efter.

Första stoppet på älskade Mallis blev Port Andratx. Här finns några olika hamnar att välja mellan och bojar att lägga till vid. Marinan ville ha ca 65 Euro, vid boj hade det kanske kostat 18 Euro men vi valde Port IB. Dessa är billigare och det är bäst att reservera online. Man kan boka upp till 5 nätter. Om man har reserverat online (men bara då) behåller man sin plats även om man åker ut över dagen.

Vi stannade i Port Andratx i i fyra nätter. Åt gott på en italienare med en rolig servitör tillsammans med Ingemar, Eva och Michael. Vi tog också bussen till staden Andratx, som en liten utflykt över dagen bara. Det var fint och lite sömnigt.

En dag hyrde vi motorcykel och åkte ut över ön tillsammans med Michael. Det blev både Soller, Port de Soller, Port Valldemossa och lite till. En super mysig dag, helt enkelt.

Mallorca är så vackert, här finns mycket mer att upptäcka känner jag. Så det är absolut inte sista gången jag besöker den här ön. Nästa gång ska jag kika närmare på Estellencs till exempel. Och prova dykning.

Vi stannade till vid La Granja som är ett av många turistmål men valde att inte gå in till muséet trots allt. Kanske för att de ville ha 15 Euro i inträde, eller också för att vi hade siktet inställt på Soller – och lunch!

Efter lunchstopp i Soller och glasstopp i Port Soller tog vi så kustvägen tillbaka till Peguera för att återlämna cyklarna. Trötta och nöjda. Det blev 165 km ungefär, man kan säga att det kändes i lilla rumpan.

En kväll satt vi bara och mös ombord på sy Sofia. Så himla gott att hänga med Michael igen. Dessvärre behövde han åka hem till Tyskland igen, men vi hoppas att våra vägar korsas igen.

Tiina vid tangenterna

www.portsdebalears.com
www.portsib.es

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar