Loading Likes...

Kärt återseende

9 augusti – Bobvisca (ön Brac)

Vi har bilat ned till Brac och byn Bobovisca, och därför kändes det alldeles extra speciellt att ha kommit ändå hit på egen köl. Här har Svenne och Madde sitt paradis, men just när vi var där var de båda hemma i Sverige.

Tanken var att vi skulle ankra nedanför deras hus. Men vi hade fint väder så vi ankrade i inloppet till viken istället där det var lite mer plats. Croatia style, med linor in till land. Efter ett härligt bad tog vi dingen in till byn för lunch.

Himla gulligt här! Men den lilla matbutiken som vi handlat i förut hade stängt, istället fick vi handlat bara lite grann i en servicebutik/café. Under kvällen blev det mera bad, god mat och vi fick njuta av ännu en helt magisk solnedgång.

10 augusti – Maslinica (ön Solta)

Nästa dag seglade vi till Maslinica som är en gullig by som ligger på västsidan av ön Soltar. Byn har 208 invånare (enligt Wikipedia ?). Det gamla slottet ”The Castle Martinis Marchi” är ombyggt till ett lyxigt hotell med tillhörande lite lyxigare marina.

Vi tog lunch och hittade en helt okej butik att handla mat i. Dessutom fick vi vara med när alla på torget hurrade för ett brudpar som dök upp i en fin klassisk gammal bil.

Vi ankrade utanför hamnen, i skydd av en mindre ö. Vi har funnit att det ibland är svårt att hitta sandbotten. Det ser ut som sand, men ankaret lägger sig liksom ”klonk” uppe på stora platta stenblock. Magnus dyker alltid på ankaret för att se att det verkligen grävt ner sig. Det är superbra! Särskilt nu när vädret verkar vara lite ostadigt. Även om även denna kväll bjöd på en otroligt fin solnedgång.

11 augusti – Primosten (fastlandet)

Nästa stopp blev gulliga Primosten. Ännu ett tips från Svenne och Madde. Det var här de gifte sig. Tur att vi har många vänner som gillar Kroatien. Vi får många värdefulla tips. Kroatien och dess många öar och ankarvikar har hur mycket fint som helst att erbjuda.

Därför är det viktigt att inte drabbas av FOMO. Vi kan alltid komma tillbaka en annan gång. Dessutom är det fint överallt.

Vi behöver vara i Koper i god tid före lyft och lastbilstransport. Vi vill ju gärna ha lite marginal, ifall nu Boran anländer och vi blir inblåsta någonstans.

Primosten är fantastiskt gulligt. Här fick vi uppleva lite klassisk kroatisk sång på torget.

Vi ankrade utanför marina och tog dingen in för att uppleva staden och äta en bit mat. Kul att man får en handskriven nota, och något starkt till det. Huh!

Handlade gjorde vi på Konzum. En bra butik, även om det kändes som att förflyttas bakåt i tiden.

Jag älskar de där små dingeturerna. Det känns som man är ute på en expedition. Eller ja – typ!

Tiina vid tangenterna

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar