Loading Likes...

Från Frankrike till Spanien

Det kändes skönt att få lossa tamparna, plocka in fendrarna och ge sig av igen. Vi gillar att färdas. Nu var det extra pirrigt eftersom vi skulle segla i två nätter – utan gast. Bara jag och Magnus! Premiär för oss – och detta dessutom över det beryktade Biscaya.

Nå – Biscaya visade sig från sin allra vänligaste sida. Vinden kom snett akterifrån, så vi kunde segla med Genua och Code segel. Vi gjorde god fart. Någon gång var det till och med alldeles för lite vind – så då fick vi hjälpa till med motorn.

Vi fick se både solnedgång och soluppgång från obruten horisont. Magiskt vackert. Och när månen kom upp ur havet som en apelsin-klyfta – ja då känner man tacksamhet på något sätt. Det var jättevarmt. Vi seglade därför i bikini. Ja – inte Magnus såklart – men jag!!! På natten räckte det fint med en tröja och mjuka byxor. Sjöstället behövdes inte. Gôtt!

Skräckblandad förtjusning

Det var faktiskt så varmt att vi bara måste bada. Och den känslan! Det går nästan inte att förklara. Vattentemperatur 21 grader och den blåaste färg jag någonsin sett. Dessutom var vi helt ensamma på havet. Vi kunde inte se land eller några andra båtar åt något håll. Jag måste erkänna att det var bland det fräckaste – men också läskigaste jag gjort. Vilket jag tror syns väldigt bra på bilderna (ha ha ha).

När vi kikade på sjökortet och såg att det var över 2000 meter djupt är det inte konstigt att det pirrar i magen. Magnus badade två gånger – och toppade mina över 2000 meter med det dubbla. Det enda jag kunde tänka på var maneter – eller vad händer om jag eller Magnus tappar taget : -O

Ett tag kändes det faktiskt som att vi var helt ensamma på havet. Vi såg nästan inga andra båtar alls. Däremot fick vi sällskap av både fåglar – delfiner och några stycken små valar.

Tiina vid tangenterna

12 Kommentarer
  1. Lena Lindhardt
    Lena Lindhardt says:

    Förstår så väl känslan av skräckblandad förtjusning när det gäller bad från båt på öppet hav. (kan själv tycka det är läskigt att bada från båt vid boj, om jag inte ser botten ? Ser ändå fantastiskt härligt och skönt ut!

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar