Loading Likes...


I Lorient var det dags för Crew-byte igen. Vi vinkade av Håkan på tågstationen – och tog emot våra ungdomar som kom med tåget från Paris. Så himla gott att vara samlade igen.


Första kvällen blev vi kvar i Port Louis och vi gick till en pub för att se och uppleva när Frankrike blev världsmästare i fotboll. Glädjen var såklart stor!

Därefter seglade vi till Belle Île – och fick riktigt fin segling. Och vi fick se delfiner! Älskar delfiner!! Dessutom seglade vi förbi en ”monster”-manet. Ni vet största manet vi sett!


I Belle Île fick vi lägga till sådär igen – mellan två bojar och ingen landkontakt. Så det blev att ta dingen in till land. Vi stannade två nätter i staden Le Palais som var riktigt gullig, med sitt Citadelle Vauban.

På gågatan hade de hängt upp jättefina medusor i många olika färger. Jättefint tyckte jag.

Vi hyrde bil en dag eftersom vi ville se mer av ön. Vi började med La Pointe des Poulains – ett naturområde som ligger på öns norra spets istället. Galet vacker natur och fin utsikt över havet. Längst ut ligger Colts fyr.

Här utmanar Magnus sin höjdrädsla igen – och är särskilt noga med att inte Anton ska gå när kanten.


Här såg vi också ett gammalt militärt fort som köptes av Sarah Bernhardt i slutet av 1800-talet. Här var hon varje sommar i 30 år. Numera kallas det Fort Sarah Bernhardt och här gjorts om till museum.


Dessutom hade vi siktet inställt på surfing. För såklart man vill surfa i Atlanten när möjlighet ges. Det var en smal strand med stora och stökiga vågor. Men både Oskar och Anton löste det utan problem. Jag, Alice och Magnus höll oss mer till bodysurfing – vilket är kul det också.


Efter Belle Île seglade vi till Pornichet – men hm – det stället såg vi inte så mycket av – och det vi såg tyckte vi kanske inte sådär alldeles jättemycket om. Fast de hade en fin saluhall förstås. Vi passade på att fira Oskar som ju kommer att vara i Paris – alldeles själv – när han fyller 20. Det blev god mat – och såklart födelsedagssång och present. Sedan spelade vi 10.000.

Från Pornichet seglade vi till Pornic. Här blev det lite paddelboard – premiär för ungdomarna! Många goa skratt. Anton var grym ju… och paddlade iväg långt och förbi mängder av ganska stora maneter (vi tror lung-maneter) som var transparanta som våra blåmaneter. När jag sedan frågade hamnpersonalen om dessa så visade det sig att de bränns ordentligt… HUH!

Pornic är en fantastiskt gullig stad med massor av restauranger, gallerier och butiker. Här hade man kunnat stanna lite till faktiskt – men hamnavgiften var lite i överkant. Dyrast hittills.

Härifrån åkte sedan Oskar och Alice till Paris för att få en kväll själva. Anton anslöt en dag senare. De var alla överens om att Montmarte och Sacre Coeur var de bästa med Paris. Alice och Anton åkte sedan hem för att börja jobba igen – och kvar blev Oskar som nu utbildar sig till bartender.

Vi är såååå glada att de var med oss och seglade.

Tiina vid tangenterna

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar